©  Daniel Hambury/Focus Images Ltd/

Anderlecht pakt uit met verrassende naam: Deen Brian Riemer wordt de nieuwe hoofdcoach

Goed nieuws vanuit Anderlecht: de Brusselaars hebben een nieuwe T1 beet. Sinds het ontslag van Felice Mazzu vervulde de Nederlander Robin Veldman die taak, maar het was al even duidelijk dat Anderlecht een nieuwe T1 zocht. Die is er nu. De Deen Brian Riemer verlaat Premier League-club Brentford, waar hij assistent was van manager Thomas Frank, en moet paars-wit reanimeren. De aanstelling van Riemer is het eerste wapenfeit van CEO Sports Jesper Fredberg.

Jürgen Geril, Raf Hermans

In het verleden was Riemer actief als assistent- en jeugdcoach bij de Deense topclub FC Kopenhagen. De voorbij jaren werkte hij als T2 bij Brentford, waarmee hij van de Championship naar de Premier League promoveerde. Nu gaat hij dus zijn kans als T1 in het Lotto Park. Leuk detail: bij Kopenhagen was hij nog een tijdje assistent van Ariël Jacobs, ex-coach van Anderlecht en tegenwoordig directeur voetbalzaken bij OHL.

Anderlecht zit sinds dinsdag op stage in Kreta, waar het twee oefenduels zal afwerken. Het is de bedoeling dat Riemer de ploeg nog snel achterna reist. De Deen zette zijn krabbel onder een contract tot 2024.

Brian Riemer (links) met Brentford hoofdcoach Thomas Frank ©  Mark D Fuller/Focus Images Ltd/S

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL