De provincie Antwerpen plaatste onlangs de laatste nieuwe fietsbrug voor de fietsostrade Herentals-Balen in Mol-Gompel. © Tommy Maes

Fietostrade F105 tussen Herentals en Balen zit in laatste rechte lijn

Balen, Geel, Herentals, Mol -

Enkele jaren geleden moest nog het merendeel van de 36 kilometer lange fietsostrade F105 tussen Herentals en Balen volledig worden aangelegd. Nu ontbreekt enkel nog het laatste stuk van vijf kilometer.

Want intussen is ongeveer dertig kilometer fietsweg inclusief tunnels en bruggen voltooid. Het gevolg is dat je nu van Herentals tot in Mol kunt fietsen. Enkel het laatste deel van goed vijf kilometer tussen Rozenberg in Mol en Schoor-Dorp in Balen ontbreekt nog. Maar ook daar komt het einde stilaan in zicht.

“Het is nu nog een grote werfzone”, klinkt het bij het Steunpunt Fiets van de provincie Antwerpen. “De grondwerken zijn achter de rug, na het plaatsen van de onderfundering en de boordstenen plaatst de aannemer tegen midden december de onderlaag. Dat werk is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel regen of te lage temperaturen kan dit werk niet uitgevoerd worden.” Op het aanbrengen van de kenmerkende toplaag in rood asfalt is het wel wachten tot de lente van 2023.(ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen