De leden van het Gekko koor uit Lichtaart zijn klaar voor een nieuwe editie van hun champagneconcert. © RR

Gekko koor brengt opnieuw champagneconcert: “We voeren iedereen door verscheidene muzikale werelden”

Lichtaart -

Het Gekko koor uit Lichtaart (Kasterlee) stoomt zich klaar voor een nieuwe editie van het champagneconcert vanaf donderdag 15 december. Een zeventigtal enthousiaste koorleden leidt de bezoekers tijdens vier opvoeringen door verschillende muzikale werelden.

Bart Van den Langenbergh

Na enkele jaren coronastilte kan het Gekko-koor uit Lichtaart weer voluit gaan. Op donderdag 15 december, vrijdag 16 december en zaterdag 17 december om 20u en op zondag 18 december om 14.30u pakt het koor in het ontmoetingscentrum (OC) van Lichtaart uit met het vijftiende champagneconcert. “We verwelkomen iedereen graag in het OC voor een sprankelende avond vol muziek”, zegt dirigente Nele Witvrouwen. “Tijdens een concert in twee delen voeren we iedereen graag door verscheidene muzikale werelden. Ons koor laat hen wegdromen bij filmmuziek, proeven van Kerst en neuriën op hits van bij ons. Naar goede traditie worden we ook dit jaar begeleid door onze vierkoppige liveband.”

Het Gekko-koor werd opgericht in 2004 en bestaat momenteel uit een zeventigtal koorleden, zowel sopranen, alten, tenoren als bassen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit musicals, filmmuziek, kleinkunst, pop en licht klassieke werken.

Naast de jaarlijkse champagneconcerten, telkens het laatste weekend voor Kerstmis, verleent het Gekko-koor haar medewerking aan theaterproducties en zijn er ook gastoptredens bij diverse activiteiten. Het diverse koor repeteert elke woensdag van 19.30 tot 21.30u in het repetitielokaal in kinderclub De Malle Molen in de Schoolstraat in Lichtaart.

Een ticket voor het champagneconcert kost 15 euro voor volwassenen en 8 acht euro voor kinderen onder de 12 jaar. In het toegangsticket is ook een drankje naar keuze inbegrepen.

www.gekkolichtaart.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners