Centrumleider van dienstencentrum De Rui Justine De Vriendt en Leen Van de Wiele helpen Maxime Callaert het eerste kaartje te posten in de speciale brievenbus van De Rui. © dvk

Schrijf eens een kaartje naar iemand die je niet kent, maar die het wel nodig heeft: “Zo kunnen we eenzaamheid de wereld uithelpen”

Waasland -

Zorgpunt Waasland zoekt zo veel mogelijk mensen die de komende weken een kerstkaartje willen versturen naar een willekeurig persoon in eenzaamheid. Het project loopt al twee jaar in Sinaai en is een groot succes.

Dieter Verschooren

Vanaf 9 december staan er op zo’n zestig locaties over het hele Waasland zelfgemaakte brievenbussen. Daarin kan iedereen een eindejaarswens deponeren die dan gebust wordt bij mensen die anders geen of weinig kaartjes krijgen en dus dat extra sprankeltje hoop kunnen gebruiken. De dienstencentra van Zorgpunt Waasland lanceren deze actie onder het mom Wensen voor Alle Mensen.

Van apothekers tot krantenwinkels

Dienstencentrum De Schutterij in Sinaai startte twee jaar geleden al met het project en daar bleek het een enorm succes met meer dan zeshonderd kaartjes. “Een kerstkaartje krijgen is altijd een lichtpuntje in de sowieso al donkere dagen”, zegt voorzitter van Zorgpunt Waasland Maxime Callaert. De onmiskenbare brievenbussen werden gemaakt door onder meer dagcentrum De Stroom, GTI Beveren, De Witte Hoeve, Fiola vzw en enkele handige Harry’s van de dienstencentra. Je zal ze binnenkort tegenkomen op ongeveer zestig locaties, van dienstencentra tot bij de apotheker en in krantenwinkels. “Die partners krijgen veel mensen over de vloer en kunnen bij ons ook aangeven welke van hun klanten zo’n kaartje wel zouden kunnen gebruiken, want het is ook voor ons niet eenvoudig om die mensen te vinden”, zegt teamcoach van de dienstencentra Leen Van de Wiele. “Ook verenigingen kunnen bij ons kaartjes vragen en die verdelen onder leden die het verdienen.”

Iedereen is vrij om ergens een eindejaarswens te deponeren in een van de bussen. Om zeker een goede start te nemen helpen ook vele lokale scholen mee met het maken van kunstwerkjes of brieven, zolang het maar in de brievenbus past. “Door het project Wensen voor Alle Mensen uit te breiden naar heel ons werkgebied hopen we dat het een gigantisch succes wordt en zo weer wat eenzaamheid uit de wereld te helpen”, besluit Maxime Callaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners