©  rr

Man loopt jaar voorwaardelijke straf op voor slagen aan zijn kinderen: “Hij heeft drugs afgezworen en wil dat relatie met zonen weer goedkomt”

Mechelen -

De strafrechter heeft een 37-jarige Mechelaar veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor slagen en verwondingen en de onterende behandeling van zijn kinderen. De feiten speelden zich af toen de man verslaafd was aan drugs. Ondertussen is hij met zijn druggebruik gestopt en wordt er ook gewerkt aan het herstel van de relatie tussen hem en zijn kinderen.

Theo Derkinderen

Een begeleidster van de school van een van de kinderen trok aan de alarmbel toen ze vernam dat de jongen regelmatig zou geslagen worden door zijn vader. De jongen zei tijdens een verhoor dat hij van zijn papa kletsen met de vlakke hand in het gezicht kreeg, boksen moest incasseren en bij de haren werd getrokken. Maar er gebeurde nog meer. “Zo nam zijn vader op een dag zijn hand vast, legde die hand op de kast en maakte met een mes een neerwaartse hakbeweging. Gelukkig kon het kind zijn hand wegtrekken. De reden voor dat gedrag? De jongen had een koekje genomen”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans.

Drie van de vijf kinderen van de man zouden slachtoffer geweest zijn van het geweld. Hij zou hen ook bij de keel gegrepen en opgetild hebben. “Het gebeurde dat een van de kinderen gestraft werd en op zijn knieën in de hoek moest gaan zitten, om dan drie pakken melk boven het hoofd te houden.”

Kinderen achtergelaten

De Mechelaar ontkende de feiten niet. Zijn advocate beschreef hoe de man er plots alleen voor stond met zijn kinderen. “De kinderen zijn destijds achtergelaten door de moeder. Zij had de kinderen opgesloten op een kamer en is vertrokken. Toen mijn cliënt thuiskwam, was er van de moeder geen spoor meer te bekennen. Ook die gebeurtenis heeft de kinderen getekend”, zei Liesbeth De Vleeschouwer.

“Maar mijn cliënt heeft ook fouten gemaakt. Hij kampte met een drugsproblematiek, waardoor hij zich verschillende zaken niet meer kan herinneren. Hij beseft alleszins heel goed dat hij over de schreef is gegaan bij zijn kinderen. Het voorval met de pakken melk is wel iets wat hij blijft ontkennen.”

“Ondertussen is hij gestopt met zijn druggebruik en krijgt hij psychologische en psychische begeleiding. Hij wil ook dat de relatie met zijn kinderen, die momenteel geplaatst zijn, weer goed komt. Daar wordt op dit moment aan gewerkt. Hij ziet zijn kinderen al af en toe.”

De rechter veroordeelde de Mechelaar tot een jaar voorwaardelijk. Hij kreeg onder meer een totaalverbod op het gebruik van drugs opgelegd. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen