De inbrekers sloegen telkens toe op adressen waar de bewoners tijdens de dag langdurig afwezig waren geweest. © RR

Inbrekers slaan vijf keer op dezelfde dag toe bij bewoners die niet thuis zijn

Beerse, Kasterlee, Oud-Turnhout, Turnhout -

De lokale politie van de regio Turnhout kreeg woensdagavond in vijf uur tijd maar liefst vijf keer melding van een woninginbraak vanuit het werkgebied. Telkens gingen de indringers met geld en juwelen aan de haal.

De eerste melding kwam rond 18u vanuit de Gemeentestraat in Oud-Turnhout. De bewoners stelden bij thuiskomst na een namiddag afwezigheid vast dat dieven via de veranda waren binnengedrongen en alle kasten en laden waren geopend. Precies hetzelfde maakten hun buren mee, maar zij ontdekten dat pas bij thuiskomst om 22.30u. Op dit adres was de achterdeur opengebroken.

Een gelijkaardig scenario beleefden bewoners van de Rulloop in Kasterlee bij thuiskomst om 19.30u. Twee uur later meldde een bewoner van Den Brand in Turnhout een inbraak via de achterzijde. Ook hier was de betrokkene het grootste deel van de dag uithuizig geweest. Op de Antwerpseweg in Beerse bleken dieven een ladder naast de woning genomen te hebben om daarmee een raam op de eerste verdieping te bereiken en te forceren. Dat ontdekte de bewoner bij thuiskomst om 22.45u. In alle gevallen namen de ongewenste bezoekers geld en juwelen mee.(ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners