Geena Lisa na 22 jaar ontslagen bij VRT: “Ontroerd door de vele reacties”

Geena Lisa Peeters (50) is ontslagen bij de VRT. De gewezen presentatrice, die bij de openbare omroep werkte als “interne coach”, moet gedwongen vertrekken in het kader van het transformatieplan. Dat bevestigt zij aan onze redactie. “Ik ben ontroerd door de vele reacties”, zegt ze.

gjs

Geena Lisa werkte sinds 1992 voor de VRT en presenteerde onder meer het populaire Fata morgana. De jongste jaren was ze nog heel weinig op het scherm te zien en werkte ze als interne coach. Maar ook zij is de deur gewezen bij de openbare omroep in het kader van het transformatieplan, zo schreef ze op Facebook en bevestigt ze ook aan onze redactie.

“Ik verlaat na 22 jaar VRT en ben ontroerd door de vele reacties”, zegt de presentatrice. “Ik ben dankbaar voor de vele prachtige jaren, ik heb vele verhalen over kansen, mooie vriendschappen en zotte avonturen. Vandaag is VRT een bedrijf in verandering en dat gaat gepaard met het gaan van mensen en komen van anderen. Ik kies vandaag 100 procent voor mijn geliefde job als coach, trainer en auteur binnen de wereld van wellbeing en mentale gezondheid. Mijn ontslag geeft me de kans om voluit voor mijn passie te gaan. Ik moet mijn collega’s verlaten, maar ik versterk de banden met anderen die recent op mijn pad kwamen. Meer dan ooit sta ik dan ook bewust positief in mijn leven.”

41 ontslagen

Bij VRT kregen deze week 41 medewerkers te horen dat ze eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Dat kadert in de besparingen die de openbare omroep moet doorvoeren van de Vlaamse regering. In de loop van de beheersovereenkomst 2020-2025 moet de omroep structureel 25,1 miljoen euro minder publieke middelen gebruiken.

Dat Geena Lisa bij de ontslagen werknemers is, bevestigt de VRT niet. “We gaan niet in op individuele ontslagen”, klinkt het daar. “We kunnen wel bevestigen dat dinsdag en woensdag vijftig werknemers in een lang gesprek te horen hebben gekregen dat het hier voor hen stopt. Er is meteen ook een groot pakket maatregelen beschikbaar gesteld met daarin onder andere begeleiding naar een andere job, maar ook psychologische en medische bijstand. We gaan niet zeggen op welke afdelingen hoeveel mensen zijn ontslagen.”

LEES OOK. Ontslagen VRT vallen vooral bij Canvas en Eén

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER