De gemeente wil de woonbuurt Centrum West fietsveiliger maken. © Tommy Maes

Fase 2 heraanleg Mol Centrum West start op 12 december

Mol -

De tweede fase van de heraanleg van de Molse woonbuurt Centrum West gaat maandag 12 december van start. De fase, die zes tot acht maanden in beslag neemt, omvat onder meer een deel van de Schansstraat, de Vennestraat en het kruispunt Collegestraat-Schansstraat-Vennestraat.

Met het project Centrum West wil de gemeente Mol de verouderde weginfrastructuur in een aantal Molse centrumstraten omvormen naar een aangename en fietsveilige woonbuurt. Daarnaast vernieuwt Pidpa de riolering en breidt Fluvius een bestaand warmtenet uit. Ook worden drie straten in het projectgebied ingericht als fietsstraat. De werkzaamheden nemen in totaal een tweetal jaar in beslag.

De afwerking van het eerste deel van de Collegestraat (fase 1) loopt nog tot eind januari. Tijdens de kerstvakantie liggen de werken stil. De aannemer zorg ervoor dat alle woningen en opritten in deze periode bereikbaar zijn. Vanaf maandag 12 december start de aannemer de werken voor fase 2 met het afschrapen van de asfaltlaag in de volledige zone.

Nadien blijft de straat voor de bewoners bruikbaar voor bestemmingsverkeer totdat de effectieve rioleringswerken starten. De rioleringswerken van fase 2 starten ter hoogte van het kruispunt Collegestraat-Schansstraat-Vennestraat.

Vervolgens komen de Vennestraat en het verbindingsstraatje met de Gasstraat aan bod. Nadien volgen de Schansstraat en de Collegestraat tussen het kruispunt en de Gasthuisstraat. Na de rioleringswerken wordt het warmtenet geplaatst in de Vennestraat en in de Gasthuisstraat.

Parkeren

Voor voetgangers wordt steeds een veilige doorgang voorzien. Tijdens de rioleringswerken en de aanleg van het warmtenet zijn opritten en toegangen tot garageparkings voor langere tijd fysiek onbereikbaar. In deze periode parkeert iedereen buiten de werkzone.

Na de effectieve rioleringswerken en de aanleg van het warmtenet wordt een steenslag aangebracht, zodat bewoners opnieuw hun woning of oprit kunnen bereiken. IOK Afvalbeheer haalt het afval op de reguliere ophaaldagen op. De aannemer communiceert via een bewonersbrief tijdig hoe dit praktisch verloopt.  (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners