© RTV

Gratis bootshuttle vervoert tijdens eerste weekend bijna 800 passagiers

Mechelen -

De gratis bootshuttle in Mechelen heeft tijdens zijn eerste weekend bijna achthonderd passagiers vervoerd. De bootjes varen op zaterdagen en koopzondagen tussen het Keerdok en de binnenstad. Tot eind dit jaar kan je gratis parkeren in de nieuwe parking Keerdok.

Sven Van Haezendonck

De bootjes van Malinska varen op zaterdagen en koopzondagen tussen het Keerdok en de Haverwerf. ©  Dirk Vertommen

Mechelen lanceerde de pendeldienst over het water vorige week vrijdag tijdens Local Friday. De lokale variant van Black Friday lokte bijna de helft meer bezoekers. Dat blijkt uit een telling van passanten op de hoek van de Bruul met de Geitestraat. Daar passeerden op Local Friday 24.982 mensen, terwijl er dat vorig jaar 16.811 waren. Toen waren er wel net strengere coronamaatregelen afgekondigd.

Bij de start op vrijdag maakten nog geen honderd passagiers gebruik van de bootshuttle, afgelopen zaterdag waren dat er al 678. “Met het pendelbootje is ons centrum inmiddels te bereiken via drie verschillende locaties. Wie naar het stadscentrum wil komen, kan dat op een laagdrempelige, gemakkelijke en comfortabele manier”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

LEES OOK. Mechelen maakt nieuwe parkeertoren gratis tot eind dit jaar: “Drempel verlagen om parking Keerdok te gebruiken”

Twee andere shopping shuttles brengen bezoekers met minibusjes gratis naar het centrum. Ze vertrekken vanaf de gratis randparkings aan de Nekkerhal en op het terrein van Colruyt Retail Partners in Mechelen-Zuid. “We halen regelmatig de kaap van duizend gebruikers op zaterdagen. Daarmee zijn de cijfers opnieuw vergelijkbaar met die van voor corona”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Afgelopen zaterdag maakten 1.111 bezoekers gebruik van de minibusjes. Komend weekend verwelkomen ze waarschijnlijk hun 300.000ste passagier. De shopping shuttles en de bootshuttles kan je elke zaterdag nemen van 9 tot 19u en op koopzondagen van 13 tot 18u.

“We doen er alles aan om ons stadscentrum te promoten als aangename winkelstad. We investeren daarom ook in nieuwe initiatieven zoals de Shopping Shuttles die mensen op een aangename en comfortabele manier naar het stadscentrum brengen en terug”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

www.mechelen.be/shoppingshuttle

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen