De kortste straat van de gemeente, de Oude Baan in Beerzel, kreeg als eerste een nieuw naambord.  © rr

Nieuwe naambordjes voor alle straten in Putte: “Beter leesbaar en gaan langer mee”

Putte -

De gemeentelijke diensten van Putte vervangen momenteel alle straatnaamborden in zowel de hoofdgemeente als de deelkernen. De Oude Baan in Beerzel kwam als eerste aan de beurt. Met zeventig meter lang en amper vier huisnummers is het de kortste straat van de gemeente. Het zal een paar weken duren om alle borden te vernieuwen.

Kristof Van Rompaey

De vervanging van de straatnaamborden gebeurt systematisch. Hier en daar wordt ook een paal verplaatst of komt er een bord tegen een huismuur. “De meeste borden waren aan vervanging toe”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “De nieuwe zijn beter leesbaar, gemoderniseerd en duurzamer. Ze zijn gemaakt van een materiaal dat opgebouwd is uit gerecycleerd FSC-papier en gaan ook veel langer mee.”

Putte telt in totaal 245 verschillende straatnamen. “Dit is dus geen kleine opdracht voor onze diensten”, zegt schepen van Mobiliteit Nick Vercammen (Lijst Burgemeester). “Elke straat heeft meestal twee naamborden. Er staan ook heel wat bordjes die huisnummers aangeven in doodlopende zijwegjes. Zo worden er in totaal meer dan 550 borden vernieuwd.”

Op de nieuwe borden staat ook de deelgemeente vermeld. “Zo tonen we respect voor de deelkernen en belichten we de veelzijdigheid van onze gemeente”, klinkt het. “Elke deelgemeente heeft zijn eigenheid.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners