Soroptimist Mechelen overhandigde een cheque van 2.000 euro aan het Family Justice Center. © Stad Mechelen

Family Justice Center, stad Mechelen en Soroptimist slaan handen in elkaar voor infoavond over intrafamiliaal geweld

Mechelen -

In de Stadsschouwburg in Mechelen vond woensdag een infoavond plaats over intrafamiliaal geweld en het Family Justice Center (FJC). De stad Mechelen, serviceclub Soroptimist en het FJC sloegen daarvoor de handen in elkaar. De avond kaderde in een wereldwijde campagne tegen geweld op meisjes en vrouwen.

Stijn Van de Sande

De campagne Orange The World ging van start op 25 november, de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen, en loopt nog tot en met de Dag van de Mensenrechten op 10 december. Tijdens deze periode worden er wereldwijd monumenten en standbeelden oranje gekleurd om aandacht te vragen voor het probleem van geweld op meisjes en vrouwen. Ook de Mechelse afdeling van Soroptimist zet zich al verschillende jaren in om de problematiek aan te kaarten en organiseerde daarom een infoavond samen met de stad Mechelen en het Family Justice Center.

“Het FJC staat voor een laagdrempelige aanpak op maat”, zegt Preventieschepen Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Dat is enkel mogelijk door een intense samenwerking met onder andere de politie, het parket en het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Vorig jaar hadden we de ambitie om toe te werken naar een toegankelijk groepsaanbod voor kinderen met een therapeutische aanpak. Vandaag kunnen we aankondigen dat deze groepswerking voor kinderen tussen 8 en 14 jaar begin volgend jaar van start gaat.”

Het FJC krijgt daarvoor een subsidie van 100.000 euro van het kabinet van minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ook Soroptimist Mechelen doet een duit in het zakje. Tijdens de infoavond overhandigde voorzitter Katleen Ruelens een cheque ter waarde van 2.000 euro aan het Family Justice Center om de strijd tegen intrafamiliaal geweld te steunen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners