©  BELGA

Westerlo trekt voor twaalfdaagse stage naar Turkije

De spelers van Westerlo stappen vandaag het vliegtuig op voor een twaalfdaagse stage onder de Turkse zon.

sks

Jonas De Roeck neemt drie beloften mee: doelman Jason Janssens (19), verdedigende middenvelder Noam Tika (18) en de aanvallende flankspeler Ilias El Hari (17). Opmerkelijk: die laatste speelde vorig seizoen nog in het interprovinciaal jeugdvoetbal. Jan Bernat en Erdon Daci gaan niet mee op stage en revalideren in België verder.

Is er straks in Antalya wel bij: Lukas Van Eenoo. De middenvelder viel in de wedstrijd tegen Eupen uit met een slepende achillespeesblessure en wil zich onder de Turkse zon – de weerkaarten geven zo’n 18 tot 20 graden aan – klaarstomen voor de tweede ronde in de Jupiler Pro League.

“Ik heb maandag voor het eerst terug met de groep getraind en voelde geen reactie”, is Van Eenoo optimistisch. Conditioneel maakte de West-Vlaming alvast een uitstekende indruk tijdens de fysieke en medische testen. “Hoewel ik nog maar een tweetal weken aan het lopen was, waren mijn resultaten vergelijkbaar met die van het begin van het seizoen. Nu is het een kwestie om die trainingsbelasting op te bouwen en wedstrijdritme op te doen.”

Westerlo zal in Turkije twee oefenmatchen spelen: op 10 december tegen Basaksehir, een dag later is Besiktas de tegenstander. Spelers en staf zullen verblijven in het Titanic Mardan Palace, dat dit jaar nog werd verkozen tot Best Beach Resort in Turkije en Best Honeymoon Hideaway Resort in Europa. Nu maar hopen dat de vloot van De Roeck en co in de terugronde geen water maakt.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL