©  BELGA

De overgebleven scenario’s voor de Rode Duivels: winnen van Kroatië (al is er bij gelijkspel nog een waterkansje)

Mathematisch kan het nog, helaas is dat vermaard zinnetje teruggekeerd bij de Rode Duivels. Maar wat zijn de overgebleven scenario’s voor de Rode Duivels? Wat bij ...

… een nederlaag

Als de Rode Duivels verliezen van Kroatië, zijn ze altijd uitgeschakeld. De Belgen tellen dan altijd minstens een punt minder dan de tweede in de groep Marokko, ongeacht de uitslag in de andere groepswedstrijd.

… een gelijkspel

Bij een gelijkspel tegen Kroatië hebben de Rode Duivels nog een waterkans om door te stoten. In dat geval moet Marokko met minstens vier doelpunten verschil verliezen van het al uitgeschakelde Canada. Dan eindigen de Belgen net boven Marokko dankzij een beter doelsaldo. Ook een Marokkaanse nederlaag met drie doelpunten verschil kan eventueel volstaan, maar alleen indien de Belgen dan twee goals meer maken dan Marokko (bijvoorbeeld Canada-Marokko 3-0 en Kroatië -België 2-2 of Canada - Marokko 4-1 en Kroatië - België 3-3). Dan haalt België het op basis van gemaakte doelpunten. Die scenario’s lijken erg onwaarschijnlijk.

… een zege

De Rode Duivels springen met een zege altijd over de Kroaten in de stand, waardoor ze zeker zijn van de 1/8ste finales. Als Marokko niet wint van Canada, zijn de Belgen zo zelfs nog groepswinnaar.

MEER OVER DE RODE DUIVELS