Winkelmanager Dirk Gilis van Delhaize Geel (links), Ilya Van den Borre (tweede van links) en Raffael Li Petri (rechts) van het directiecomité van Delhaize Belgium en burgemeester Vera Celis (N-VA) openen de gloednieuwe supermarkt van Delhaize op de Antwerpseweg. © Hans Otten

Delhaize investeert 4 miljoen euro in nieuwe supermarkt

Geel -

Duizend trouwe Delhaizeklanten uit Geel konden woensdagavond als eersten de fonkelnieuwe supermarkt op de Antwerpseweg ontdekken. Die vervangt het veel kleinere warenhuis in Sint-Dimpna, dat zondag finaal sloot.

Hans Otten

Met een grote uitverkoop sloot Delhaize afgelopen zondag zijn filiaal op Logen, in de schaduw van de Sint-Dimpnakerk. Op donderdag 1 december gaat een gloednieuwe supermarkt van de keten open op de Antwerpseweg, in het pand waar tot voor een aantal jaren een filiaal van een bekende Duitse concurrent gevestigd was. Aangezien de zaakvoerders het pand huren, konden ze hun budget vooral investeren in de inrichting ervan.

“Alles wat tot de nieuwste concepten van Delhaize behoort, is in deze winkel opgenomen”, zegt Ilya Van den Borre van het directiecomité van Delhaize België. “Daarbij zetten we de klant nog meer centraal en werken we vooral aan de beleving. Zo kom je hier binnen in de To Go-zone, waar je allerlei producten ready to eat en ready to heat vindt. Ook onze bakkerij zit daarin, net als een sushistand waar de sushi’s ter plekke vers worden bereid.”

Er is erg veel aandacht besteed aan de inrichting van de zaak en de beleving van de klanten. © Hans Otten

Exclusiever vlees

Die aanpak heeft alles te maken met de veranderende wensen en noden van de klant. Zo is het gamma aan glutenvrije producten uitgebreid en is ook een nieuwe beenhouwerijstand volgens een nieuw concept opgenomen. “We merken al een tijdje dat klanten minder vlees eten. Maar wanneer ze dan wel voor vlees kiezen, willen ze vaker een exclusief stukje. Aan de beenhouwerijstand met bediening spelen we daarop in, en mensen kunnen er precies de hoeveelheid vragen die ze wensen”, zegt Vincent Thoen van Delhaize Belgium. Volgens hem is onder meer dankzij die persoonlijke aanpak het personeelsbestand naar vijftig opgetrokken.

Net als andere nieuwe winkels is de vestiging op de Antwerpseweg volledig CO2-neutraal. De verwarming gebeurt via warmtepompen, er is een ultrazuinig ventilatiesysteem en voor de koeling wordt CO2 gebruikt. Buiten is het aantal stallingen voor fietsen verdubbeld. “De directie van Delhaize ging ook mee in de voorwaarden die we als stadsbestuur oplegden”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA). “Zo spreken we hier niet langer over de enorme asfaltvlaktes zoals je die bij klassieke warenhuizen ziet. Er is integendeel

De nieuwe winkel van Delhaize is 2.000 vierkante meter groot en zit in een pand dat tot voor enkele jaren door een concurrent werd betrokken. © Hans Otten

flink aan ontharding gedaan, wat in dit deel van Geel van fundamenteel belang is.”

Wat met Logen?

De trouwe klanten die de winkel woensdagavond in primeur mogen ontdekken, trekken grote ogen. “Het is een enorm verschil met de vorige winkel in Sint-Dimpna”, zeggen Marcel en Edith. “Deze zaak is vele malen groter (2.000 vierkante meter, red.), veel lichter en er is duidelijk veel meer keus (15.000 producten, red.). Maar dat de winkel op de Logen dicht moest, blijft toch een heel spijtige zaak. Die was voor heel veel mensen, en niet alleen in Sint-Dimpna, het enige warenhuis in de buurt. Ik vraag me af of al die mensen nu speciaal naar de Antwerpseweg gaan rijden.”

De directie, zowel lokaal als nationaal, heeft de grieven goed in de oren geknoopt. “We beseffen dat we op de vorige locatie toch iets met het pand moeten gaan doen”, zegt Vincent Thoen. “Hoe of wat moeten we nu nader onderzoeken. Maar voor we er iets kunnen realiseren, moet het gebouw grondig onder handen worden genomen. Maar verwacht er de eerste jaren toch maar niet meteen beweging.”

© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners