©  Joris Herregods

Griezelen in virtual reality met William Boeva: “Hoe luider je gilt, hoe meer punten je verliest”

Antwerpen -

The Park Playground, een virtual reality-speelveld op de Vlaamsekaai, pakt uit met een gloednieuw spel. Het is gebaseerd op het Streamz-programma ‘Don’t Scream’. Je kan je dus aan een griezelig spektakel verwachten. Daarom is er ook, voor het eerst in een VR-spel, een paniekknop voorzien.

Net zoals in de gelijknamige spelshow duikt William Boeva op in het spel. Don’t Scream dompelt je onder in een virtuele escaperoom met de meest griezelige decors, zombies, reuzenspinnen en angstaanjagende monsters. Door samen te werken en opdrachten op te lossen, moeten jij en je team je zien te redden uit hachelijke situaties.

Voor het grote publiek is het wachten tot donderdag 15 december om het spel zelf uit te proberen. Woensdagavond werd het spel al wel voorgesteld aan de pers. En er zijn wel wat nieuwigheden op te merken.

Een beeld uit het spel © rr 

Het spel wordt gespeeld zonder rugzak met daarin een computer, zoals dat bij de andere spelen wel het geval is. Spelers hebben dus alleen een VR-bril op hun gezicht en een controller in elke hand. Dat maakt bewegen een stuk eenvoudiger.

Daarnaast is er voor het eerst ook een paniekknop ingebouwd. Geen overbodige luxe, vindt comedian William Boeva. “Dat doen we omdat je op die manier het spel kan pauzeren zonder dat je de VR-bril hoeft af te doen en je dus uit de VR-ervaring moet stappen”, zegt hij. “Ook het geluid speelt een cruciale rol. Hoe meer en hoe luider je gilt, hoe meer punten je verliest. En we hebben er alles aan gedaan om het zo griezelig mogelijk te maken. Toch is het een leuke ervaring omdat je echt een andere wereld binnenstap.” jas

www.theparkplayground.com

©  joris herregods

©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners