Stijn Laurens (links) en Tim Pauwels, net voor de verhuizing naar de nieuwe De Blauwe Koe. © Joris Herregods

Uitbaters Tim en Stijn van populair Bornems café De Blauwe Koe stoppen ermee

Bornem -

Het nieuws sloeg woensdag in als een bom: Tim Pauwels en Stijn Laurens stoppen met de uitbating van De Blauwe Koe. Iets langer dan vier jaar geleden verhuisden ze hun populaire café nog van Hingene naar Bornem, maar nu is het tijd voor andere avonturen. “De horeca is flink veranderd en wij begonnen ons af te vragen of we daar nog wel met heel ons hart in passen”, vertelt Pauwels.

Guy Delforge

Meer dan tien jaar geleden namen Stijn en Tim het café in Hingene over. De Blauwe Koe werd almaar populairder, de tuin werd een Provençaals paradijs, met enkele diertjes die voor extra sfeer zorgden. Geregeld werden er optredens georganiseerd in het café en dat leidde tot een proces met een buur die vond dat er teveel lawaaioverlast was. Uiteindelijk besliste het koppel om met De Blauwe Koe te verhuizen naar de Barelstraat in Bornem.

Meteen was het weer een schot in de roos. Veel klanten volgden Tim en Stijn. Ook in Bornem kreeg de zaak een heel groot terras dat zodra de zon ging schijnen al snel de lievelingsplaats werd van veel Bornemnaars. Van een bruin café evolueerde De Blauwe Koe steeds meer naar een eetcafé, want de gerechten werden goed gesmaakt. De Blauwe Koe stond onder meer bekend om zijn grote assortiment aan bieren.

Ook in de Barelstraat had De Blauwe Koe een schitterend terras. © Joris Herregods

“We hebben de voorbije tien jaar een heel mooie tijd gehad”, zegt Tim Pauwels. “We verhuisden, evolueerden van nachtkroeg, naar café, tot restaurant. Een tijdje geleden begon in ons achterhoofd de vraag te spelen of we dit écht nog wilden en of we zo wel verder wilden. We zijn langer dan tien jaar actief in de horeca, maar Stijn en ik hebben ook nog andere dromen, er zijn nog zaken die we willen doen. Als je dan als koppel begint te praten, ga je ook nadenken over wat je allemaal moet laten voor je werk. Dat is meer dan tien jaar communie- en andere feesten missen, al die tijd je privéleven opzijschuiven om ten dienste te staan van andere mensen.”

Overnemer

“Het was allemaal heel leuk en het was het zeker waard, maar na corona, na de personeelstekorten en nu de hoge energiekost begonnen we ons af te vragen of dit nog wel iets voor ons is”, vertelt Pauwels. “De horeca is flink veranderd en wij begonnen ons af te vragen of we daar nog wel met heel ons hart in passen. Je moet nu echt nadenken over alles wat je wil doen voor klanten: een wat duurder koekje bij de koffie tijdens de feestdagen? Het kan niet meer, je kan zo niet rendabel blijven. We willen niet de zoveelste lege huls zijn waar je lucht verkoopt, zonder sfeer, zonder gezelligheid en waar de klant maar een nummer is. Dat past niet bij ons.”

Hoe het de komende weken precies verder zal gaan met De Blauwe Koe, is nog niet duidelijk. “We hebben al enkele gesprekken gehad, maar ik kan er nog niets over zeggen”, zegt Tim Pauwels. “We houden deze week De Blauwe Koe nog gesloten, maar bekijken wel of we dit weekend nog een take-away kunnen organiseren. Het mooiste zou zijn dat binnen een week een overnemer De Blauwe Koe weer kan openen. Nu is het voor Stijn en mij tijd voor een beetje rust en daarna zien we wel wat we verder gaan doen.” (gdb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners