Steven en Kim op een archiefbeeld van in oktober 2021. Ondertussen is de zaak binnenin onherkenbaar veranderd. © Joren De Weerdt

Reverso, de opvolger van Place 2B, zit in laatste rechte lijn naar opening: “Soms gevloekt, maar we zijn blijven volhouden”

Heist-op-den-Berg -

Reverso, de opvolger van de iconische Place 2B in Heist-op-den-Berg op het horecakruispunt, is bijna klaar voor de opening. De renovatie die de zaak een nieuw gezicht moest geven heeft door een reeks tegenslagen véél langer geduurd dan gepland. Maar het resultaat mag er zijn en de openingsdatum ligt al vast.

Bert Provoost

Binnenkijken mag voorlopig nog niemand. De nieuwe zaakvoerders Steven Schaerlaecken en Kim Belmans willen er nog graag de spanning inhouden nu binnenin de laatste hand wordt gelegd aan de metamorfose van de zaak. Maar een officiële openingsdatum is er al wel. De zaak zal met een groot feest opengaan op vrijdag 6 januari. Vanaf zondag 8 januari kunnen klanten dagelijks in de zaak terecht voor de kleine honger en grote honger.

Steven en Kim begonnen half oktober 2021 aan hun avontuur. Ze beslisten om het bekende hoekpand grondig op te knappen. De eerste openingsdatum die vooropgesteld werd, was ‘kort na Nieuwjaar 2022’. Maar al snel bleek dat er een veel grondigere renovatie nodig zou zijn dan eerst gepland. “Het ging om structurele problemen zoals draagbalken die niet in orde waren, het dak dat aan het zakken was, muren die gescheurd waren, leidingen die rot waren, enzovoort. Als we dat allemaal wilden aanpakken, was er veel meer tijd nodig. Maar dat was de enige optie. De zaak is de laatste jaren al een paar keer failliet gegaan. We wilden dus geen half werk leveren, maar we wilden er boenk op zitten vanaf de heropening”, zegt Steve.

Grootmoeders keuken

“Door de vertraging hebben we soms eens gevloekt, maar we zijn blijven volhouden”, zo gaat hij verder. “We hebben het hele gebouw van kelder tot zolder aangepakt. Alles is nu nieuw. We hebben van de gelegenheid ook gebruikt gemaakt om de keuken vijf meter groter te maken, zodat we ruimer kunnen werken”, vertelt hij.

Momenteel wordt alles afgewerkt, zo wordt er onder andere nog nieuwe vloer gelegd. “Elke dag zien we het pand nu veranderen. We zijn blij dat het einde in zicht is. We krijgen ook veel positieve reacties van klanten die benieuwd zijn. We willen iedereen hier binnenkort verwennen met een heel lekkere grootmoeders keuken en dagschotels. Maar eerst gaan we nog een paar weken heel hard werken om alles af te krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners