Archiefbeeld cultureel centrum Corso in Berchem. © Patrick De Roo

Drie minderjarigen opgepakt voor brandstichting aan cultureel centrum in Berchem

Berchem -

De Antwerpse politie heeft dinsdag drie minderjarigen gearresteerd voor een brandstichting aan het cultureel centrum in Berchem eind oktober. De buurt heeft al langer overlast van rondhangende jongeren. Twee weken geleden werden nog drie jongeren geïdentificeerd na het gooien van een brandbom naar de muziekacademie in Berchem.

nelo

LEES OOK. Hangjongeren gooien brandbom in Berchem: politie identificeert drie minderjarigen

Het wijkteam van Berchem kon dinsdag drie minderjarigen arresteren die in oktober brand hadden gesticht aan het cultureel centrum Corso in de Driekoningenstraat in Berchem. “De schade bleef gelukkig beperkt”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “In opdracht van het jeugdparket werden de drie gearresteerd en na verhoor voorgeleid bij de jeugdrechter.”

Ook in Deurne kon het wijkteam een minderjarige identificeren die mogelijk betrokken was bij het beschadigen van een bushalte met knalvuurwerk. Deze zal op een later tijdstip verhoord worden.

Overlast door hangjongeren

Het is bovendien niet de eerste keer dat cultureel centrum Corso geviseerd wordt door vandalen. Ook vorig jaar zorgden hangjongeren daar al voor overlast door vuurwerk te gooien naar de inkomhal van het centrum om zoveel mogelijk hinder te veroorzaken tijdens voorstellingen. Eveneens kon de politie toen enkele minderjarigen vatten.

De buurt rond het cultureel centrum leidt al langer onder zware vandalenstreken van hangjongeren. Amper twee weken geleden werd de muziekacademie in de Willem Van Laarstraat, slechts twee straten verder, slachtoffer van een brandbom. Ook in de muziekschool zelf zouden hangjongeren onder meer al de liften besmeurd hebben, spullen gestolen hebben uit de lerarenkamer en zich hebben verstopt in de klaslokalen.

De Antwerpse politie kon na de brandbom drie minderjarigen identificeren. Of ze ook in aanmerking komen voor overlast in de muziekacademie is nog onduidelijk. “De bevindingen zijn overgemaakt aan het jeugdparket dat zich verder zal buigen over het dossier”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners