De gezinswoning ging bijna helemaal in valmmen op. ©  pvs

Bedden en matrassen, kledij en huishoudapparaten: alles is welkom voor door brand getroffen gezin

Waasmunster -

Na de zware brand die dinsdagochtend de woning van een Servisch gezin nagenoeg totaal vernielde, komt in Waasmunster een grote hulpactie op gang. “We willen zo veel solidariteit van dorpsgenoten met een groot hart in goede banen leiden”, zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V). “Daarom organiseren we vanaf donderdagmorgen twee inzamelpunten.”

Jan Van de Velde

Het getroffen gezin van vier volwassenen en zeven kinderen zag zijn huis en de inboedel ervan in de vlammen opgaan. “Naast de gezinsleden die nog in het ziekenhuis verblijven, kunnen de anderen voorlopig terecht bij familie in Antwerpen”, zegt burgemeester Jurgen Bauwens. “Daarna kan het gezin terecht in twee pas vrijgekomen sociale appartementen in de Molendreef.”

LEES OOK. Meisje van 9 nog in levensgevaar na zware brand: golf van solidariteit voor getroffen familie

“Die mensen hebben niets meer: geen kledij, noch meubelen of huisraad. Om chaos te vermijden en een overvloed aan goedbedoelde hulpverlening te coördineren, zetten we vanaf donderdag 1 december twee inzamelpunten op.” Wie kleding, knuffels, speelgoed of linnengoed wil schenken, kan op weekdagen tussen 8 en 9 uur terecht in basisschool Atmos in de Kouterstraat. Er is kinderkleding nodig voor meisjes van 3, 7, 9 en 12 jaar en jongens van 5, 10 en 11 jaar.

Op de rem staan

De komende dagen staat ook het gemeentelijk magazijn Manta aan de Neerstraat van 9 tot 11 uur open voor het aanbrengen van grotere goederen, zoals stapelbedden, matrassen, donsdekens en kussens, een wasmachine en droogkast, keukenapparaten, servies en ander huishoudelijk materiaal.

“Dankzij onze coördinatie willen we vermijden dat alleen bruikbare goederen worden ingeleverd, en dat we bij een eventueel overvloed op de rem kunnen staan”, besluit burgemeester Bauwens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners