Peter Poppé. © rr

Oxford Hemiksem in diepe rouw gedompeld bij plots overlijden clubicoon Peter Poppé (61)

Hemiksem -

Met grote verslagenheid heeft de lokale voetbalwereld het trieste nieuws vernomen van het plotse overlijden van Peter Poppé (61), sportief manager van Oxford Hemiksem. Dat hij in lokale voetbalkringen graag gezien was, getuigen de vele reacties die binnenkomen. “Peter was een duivel-doet-al, een waar clubicoon”, zegt voorzitter Jeroen Jacobs.

Peter Poppé overleed dinsdagmiddag onverwacht na een herseninfarct. “Ze hebben hem nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar al snel bleek dat hij niet alleen 4-0 achterstond maar ook dat hij deze laatste match zou gaan verliezen”, slikt de voorzitter van Oxford.

Peter was al meer dan twintig jaar binnen Oxford actief, eerst nog als speler bij de veteranen, daarna als (assistent-)trainer en de jongste jaren als sportief manager om onder meer de transfers te regelen. “Maar daarnaast deed hij nog veel meer. Peter was een echte duivel-doet-al. Hij was een rasechte Hemiksemnaar die op z’n eigen volkse manier iedereen wist te begeesteren en met iedereen overweg kon. In elke club zijn er wel eens brandjes te blussen, Peter wist als geen ander die op te lossen. Het kan als een cliché klinken, maar zo’n figuur - een woord dat hij zelf graag gebruikte - is onvervangbaar. Zowel voor zijn voetbalkennis als als mens is zijn overlijden een enorm groot verlies.”

Peter Poppé ademde voetbal. Hij kreeg het dan ook met de paplepel ingegeven van zijn ouders die decennialang actief waren bij Verbroedering Hemiksem, waar Peter zijn eerste voetbalpasjes gaf.

Dat hij een graag gezien persoon was, getuigen de vele reacties op sociale media: “het plezantste seizoen uit m’n carrière”,”ne prachtige mens met een groot hart die altijd voor iedereen klaar stond”, “het verlies van een mooi persoon met een gouden hart”, “wat zal jij door ons allemaal gemist worden Peter! Boy in green forever!”, zijn er daar maar enkele van.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners