©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie ontdekt drugslabo na tip van buurtbewoner

Lier -

De lokale politie Lier heeft het afgelopen weekend een klein drugslabo ontdekt in een bergplaats van een appartementsgebouw op de Eeuwfeestlaan. Er werden verschillende producten aangetroffen waarmee vloeibare xtc kan worden aangemaakt.

Theo Derkinderen

Het was een buurtbewoner die de politie tipte over enkele verdachte zaken in de berging van het gebouw op de Eeuwfeestlaan. “Eerder die dag hadden wij daar al 38-jarige een man opgepakt omdat hij geseind stond met een bevel tot gevangenneming. Bij zijn arrestatie bleek hij ook in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid vloeibare xtc”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier. “De berging was dan weer eigendom van een 37-jarige man. De 38-jarige man verbleef er. In de berging zijn verschillende petflessen gevonden waarin vloeibare xtc zat. Het ging om ongeveer een halve liter van het goedje. Daarnaast is er nog eens 14 liter GBL aangetroffen. Dat is een belangrijke grondstof voor de aanmaak van vloeibare xtc.”

Ook vond de politie vier liter ontstopper terug. Ook dat wordt in vloeibare xtc verwerkt. “In het appartement zijn eveneens maatbekers, trechters en andere grondstoffen gevonden. Allemaal zaken die nodig zijn om de drugs te kunnen produceren.”

De 38-jarige man werd na zijn arrestatie overgebracht naar de gevangenis. De komende dagen zal verder onderzocht of hij effectief iets te maken heeft met het drugslabo. De eigenaar van de berging zal eveneens ter verantwoording worden geroepen. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners