Verteller Robrecht toont de ark van Noë aan de kinderen. © ram

Kinderen luisteren naar Bijbelverhalen in Godly Playlokaal in klooster

Meersel-Dreef -

Het Kapucijnenklooster in Meersel-Dreef (Hoogstraten) heeft op een van de zolders een sfeervolle Godly Playruimte ingericht. Die werd woensdagnamiddag ingezegend in aanwezigheid van een groep kinderen, want het lokaal is voor hen bedoeld.

Ronny van den Ackerveken

Godly Play is dertig jaar geleden ontstaan in Amerika. Het gaat om een speelse methode om Bijbelverhalen te vertellen aan kinderen. De verhalen worden uitgebeeld met behulp van spelmateriaal. “De zolderruimte van de sacristie in de kerk werd al jaren niet meer gebruikt, maar eerst grondig gerenoveerd worden om tot dit resultaat te komen”, vertelt gardiaan Kenny Brack van het klooster in Meersel-Dreef. “Om het lokaal beter tot zijn recht te laten komen, schilderde onze beeldend kunstenaar pater Joseph Joyson Palliparambil een prachtige zee van licht op het plafond. Het ronde venster stelt de zon voor, van waaruit alles vertrekt.”

Gardiaan Kenny Brack van het klooster zegent het Godly Playlokaal in. © ram

“Het lokaal gaat gebruikt worden om aan de kinderen Bijbelse verhalen te vertellen. Onze pastorale eenheid wil er een speerpunt van maken om deze wijze van catechese geven of Bijbelverhalen te vertellen aan kinderen te cultiveren in alle catechesegroepen. Enkele weken geleden werden acht nieuwe vertellers gevormd in een driedaagse cursus. Ze zijn gebreveteerd door de Godly Play foundation die internationaal van aard is. Onze jongste verteller Robrecht is vijftien jaar.” Na het vertelmoment zegende Kenny Brack de Godly Playruimte in met wijwater en wierook. (ram)

Op het plafond is een zee van licht geschilderd. © ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners