Het ‘Dank-je-wel-pakket’ zit vol chocolade, wafels, koeken en andere lekkernijen, aangevuld met Retiese cadeaucheques ter waarde van 50 euro. © RR

Gemeente beloont mantelzorgers met ‘Dank-je-wel-pakket’ van koffie en zoetigheden

RETIE -

Om de vele vrijwillige mantelzorgers in de gemeente te bedanken voor hun dagelijkse inzet wil het gemeentebestuur van Retie elk van hen een ‘Dank-je-wel-pakket’ cadeau doen: een grote geschenkmand vol koffie, thee, chocolade, wafels, koekjes en andere zoetigheden.

Eddy Meulemans

Wat het initiatief helemaal mooi maakt, is dat het ‘Dank-je-wel-pakket’ kan worden aangevraagd door de hulpbehoevende 65-plussers of personen met een beperking zelf. Zij krijgen het pakket gratis thuisbezorgd en kunnen daarna hun mantelzorger uitnodigen om het cadeau te overhandigen en samen van al het aangeboden lekkers te genieten. Als extra bedankje zit er in de mand nog een envelop met Retiese cadeaucheques ter waarde van 50 euro.

Langer thuis blijven wonen

Waarom de gemeente Retie dit doet? “Omdat het helemaal niet evident is om zorg te dragen voor een oudere of iemand met een beperking”, zegt ze. “Maar het is vaak net dankzij de ondersteuning van deze vrijwillige krachten dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.”

De voorwaarden om in aanmerking te komen, zijn dezelfde als voor de aanvraag van de vroegere mantelzorgpremie. Zo moet je ouder zijn dan 65 jaar zijn, of leven met een beperking, minstens een jaar in Retie wonen en ook nog gewoon thuis en niet in een instelling verblijven.

Tot 11 december

Je kunt je ‘Dank-je-wel-pakket’ nog tot 11 december bestellen bij de Sociale Dienst van de gemeente via tel. 0800-35.442 of e-mail wendy.verstraelen@ocmwretie.be. De pakketten worden in het voorjaar aan huis geleverd. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners