© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Voor mijn familie is de huur die ik hier moet betalen een maandloon”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Joel Prasad (23).

Elien Van Wynsberghe

“Ik kom uit Chennai, een stad in de Indiase staat Tamil Nadu. Daar volgde ik een master in de business administration. Hier in Antwerpen ben ik bezig aan een master in Finance aan de Antwerp Management School (AMS). Ik hou van deze stad, de mensen zijn hier zo aardig. Dat had ik niet verwacht. Na mijn studies zou ik hier graag werk vinden. Hier of elders in Europa. Ik hoorde dat Antwerpen de tweede grootste haven van Europa heeft. Het zou wel wat zijn mocht ik bij een bedrijf in de haven aan de slag kunnen.”

“Sinds drie maanden woon ik in een studentenhuis niet zo ver van het Operaplein. I love itthere maar de huur is eigenlijk een beetje te hoog voor mij. 500 euro per maand, dat ben ik niet gewoon. Voor mijn familie in India is dat een maandloon. Maar ik heb het zo druk met mijn studies dat ik er geen studentenjob bij kan nemen. Mijn ouders financieren alles.”

“En ja, ook het inschrijvingsgeld aan de AMS is best hoog. Ruim 15.000 euro. Maar het is iedere cent waard. Het verschil tussen de opleiding die ik in India volgde en hier is echt immens. Ik leer nu zo veel bij!”

“Straks moet ik nog een presentatie geven. Zenuwachtig ben ik niet. Ik zie het als een moment om mijn vrienden terug te zien. In enkele maanden tijd heb ik al heel wat vrienden gemaakt, ook veel Antwerpse vrienden. Mensen zijn hier heel open. Als je een conversatie start, krijg je zo veel terug. Het is alsof je een vonkje ontsteekt en een vuur terugkrijgt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen