©  jimmy kets

Etienne Davignon stopt als adviseur bij Engie

Etienne Davignon legt zijn mandaat van adviseur bij het Franse energiebedrijf Engie neer. Dat meldt het moederbedrijf van Engie Electrabel woensdag in een persbericht.

Bron: BELGA

“Etienne Davignon heeft beslist dat de tijd gekomen is om zijn mandaat als adviseur van de voorzitter en de CEO van Engie neer te leggen, in overleg met deze laatsten”, klinkt het. Davignon was in het verleden zelf lid van de raad van bestuur van Engie.

Voorzitter Jean-Pierre Clamadieu bedankt Davignon “voor zijn dagelijkse inzet voor de onderneming gedurende 35 jaar”. “Deze nauwe samenwerking werd gemarkeerd door tal van gebeurtenissen, waarvan vele hebben bijgedragen tot de geschiedenis van de groep.” Hij bedankt Davignon persoonlijk voor de “kwaliteit van onze gesprekken en voor het wederzijdse vertrouwen dat tussen ons is gegroeid”.

CEO Catherine MacGregor voegt er een bedanking aan “een van de belangrijkste actoren van de Belgische economie en een grote kenner van de Belgische en Europese instellingen” aan toe. “De Groep had zeer veel geluk om op zijn advies te mogen rekenen tijdens deze belangrijke jaren van evolutie voor Engie.”

In mei was Davignon nog in het nieuws gekomen toen hij in de krant verklaarde dat technisch gezien niets een verlenging van de kernreactoren tegen de winter van 2025 in de weg staat. Engie nam nadien publiekelijk afstand van de uitspraken van de raadgever van de Engie-top. Premier Alexander De Croo (Open Vld) en energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) onderhandelen al langer met Engie over het tien jaar langer openhouden van de twee jongste kerncentrales Doel 4 en Tihange 3.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER