In de kerk zingt het H.Hartkoor en op het plein is het We Love Marieteam actief.  © Robin Fasseur

Sint-Mariaburg en heel weekend in kerstsfeer: H. Hartkoor in concert, We love Marie houdt kerstmarkt

Sint-Mariaburg -

Het Heilig Hartkoor zingt op zaterdag 10 december in de kerk van Sint-Mariaburg kerstliederen. Op zondag 11 december houdt ‘We Love Marie’ op het Van de Weyngaertplein een overdekte kerstmarkt met animatie. De opbrengst van beide festiviteiten gaat naar een goed doel.

Het Heilig Hartkoor van Brasschaat/Ekeren-Donk werd in 1978 opgericht in de schoot van de parochie. Opgestart met zeven zangers groeide het koor onder de leiding van Lieven Gonnissen uit tot een volwaardig vierstemmig koor. In de verwarmde neogotische kerk van O.-L.-Vrouw van gedurige Bijstand brengt het Heilig Hartkoor zaterdag 10 december vanaf 15u kerstliederen uit verschillende landen en periodes. Wendy Bellens, dwarsfluit en Bert De Queker orgel begeleiden de zangers. Inkom: 15 euro. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk.

Zondag 11 december organiseert ‘We Love Marie’ van 13 tot 19u op het Van de Weyngaertplein al voor de negende maal een overdekte kerstmarkt met eet- en drankkrampjes en optredens. De kinderanimatie wordt in een nieuw kleedje gestoken. Nieuw is de Winterapero daags voordien van 18 tot 22u, ook op het plein. Het creatieve Mariateam wil er een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en sfeervolle muziek van maken. Het ‘We love marie fonds vzw’ is gevestigd in Kapellen en helpt op een laagdrempelige manier kinderen die langdurig ziek zijn of te maken hebben met ziekte en overlijden van een naaste.(mawo)

Kerkconcert: tickets 0485.80.39.65 of parochie.mariaburg@gmail.com

www.welovemariefonds.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners