De Akkerstraat is vandaag een oncomfortabele betonweg vol scheuren en oneffenheden. © EMA

Aannemer freest hobbelige en gescheurde betonplaten in Akkerstraat weer effen

ARENDONK -

Aannemer Holgo uit Lanaken komt op 1 en 2 december met een speciale freesmachine naar Arendonk om het hobbelige en gescheurde wegdek in de Akkerstraat weer effen te maken. Doel van de renovatie is het rijcomfort voor het autoverkeer én de fietsers te verbeteren, maar ook om de trillingen en de geluidsoverlast voor de buurtbewoners te verminderen.

Eddy Meulemans

“Het wegdek in de Akkerstraat vertoont op vele plaatsen oneffenheden, vooral aan de voegen van de betonplaten”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Bouwen (CD&V). “Om het wegdek weer effen te krijgen gaat de aannemer nu overal een dun laagje beton weghalen. Nadien worden ook de voegen weer opgevuld met elastisch materiaal.”

Weg volledig afgesloten

De renovatiewerken vinden plaats over de volledige lengte van de Akkerstraat op donderdag 1 december en vrijdag 2 december. Tussen 7u en 17u wordt de weg daarvoor volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer moet dan in beide richtingen omrijden via Schotelven, Daries, Valken, Vrijheid, Koeistraat en Kerkstraat. Voetgangers en fietsers kunnen er wel nog passeren.

Voor de renovatie trekt het gemeentebestuur een budget van 18.500 euro uit. (ema)

Tijdens de werken wordt de Akkerstraat volledig afgesloten. Tussen 7u en 17u is geen doorgaand verkeer mogelijk. © EMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners