Hond Orak is een grote witbruine Slowaakse jachthond die al zes jaar deel uitmaakt van het gezin. © BFM, rr

Hond slaat op de vlucht bij uitslaande woningbrand, baasjes verspreiden opsporingsbericht: “Bel politie zodra je hem ziet”

Zoersel -

Bij een uitslaande woningbrand aan de Melkweg in Zoersel is dinsdagavond witte jachthond Orak op de vlucht geslagen. De baasjes zijn met man en macht op zoek naar hun geliefde viervoeter. “Orak is heel angstig en werd voor het laatst gesignaleerd in Halle-Zoersel”, vertelt eigenaar Tom. Mocht iemand de hond spotten: benader hem rustig en contacteer politiezone Voorkempen.

nelo

LEES OOK. Twee personen naar ziekenhuis na uitslaande dakbrand in Zoersel

Samen met hun vier kinderen, schoonfamilie en de politie zijn baasjes Tom en Sara al urenlang op zoek naar hun hond Orak, een grote witbruine Slowaakse jachthond die al zes jaar deel uitmaakt van het gezin. Rond 19 uur dinsdagavond sloeg de hond op de vlucht na een uitslaande brand in hun woning aan de Melkweg in Zoersel.

“Mijn schoonouders merkten het vuur op en hebben meteen alle dieren, waaronder Orak geëvacueerd”, vertelt Tom. De brandweer van Zone Rand, post Zoersel kwam met verschillende ploegen ter plaatse om de vlammen te lijf te gaan. Door de chaos en felle lichten is de hond vermoedelijk uit angst gaan lopen.

Hond Orak is een grote witbruine Slowaakse jachthond. © rr

Zeer angstig

De politie verspreidde een opsporingsbericht op Facebook, ook vzw Lost Dogzzz werd ingelicht. “Orak werd enkele uren voor het laatst gesignaleerd aan de Boerenbond in Halle-Zoersel. Mijn vrouw heeft hem toen heel kalm proberen te benaderen, maar Orak is zo angstig dat hij door een beek liep en opnieuw verdween.”

Sindsdien ontbreekt elk spoor. “Mocht iemand onze hond tegenkomen, mag u politiezone Voorkempen contacteren op het nummer 03 210 40 00 en de locatie doorspelen zodat we ter plaatse kunnen komen”, vraagt Tom. Vzw Lost Dogzz raadt aan zeker niet te roepen naar de hond, u klein te maken en de viervoeter op een rustige manier te benaderen. “De hond proberen met eten te lokken kan helpen, want hij heeft sinds gisteravond niets meer gegeten.”

© BFM

Buiten de zoektocht naar Orak heeft het gezin geen rust. Het dak van de woning is door de vlammen volledig vernield, het pand is onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners