De trap is verdwenen en wordt vervangen. © Jan Brys

Versleten staatsietrap oud gemeentehuis wordt in ere hersteld

Brasschaat -

De trap van het oud gemeentehuis wordt gerenoveerd. Door waterinsijpeling was niet alleen de trap beschadigd, maar ook een stuk van de gevel. Kostprijs van de werken: 264.000 euro.

Voor koppeltjes die willen huwen, is het nog even wachten om elkaar op of via deze trap het jawoord te geven. Nu het Dr. Roosensplein wordt heraangelegd, werd ook duidelijk dat er met de staatsietrap dringend iets moest gebeuren.

Waterinsijpeling heeft ervoor gezorgd dat de trap stilaan onbruikbaar werd. Schepen van Openbare Werken en Patrimonium Goele Fonteyn (N-VA): “264.000 euro is veel geld, maar het was echt wel nodig. De gevel was ook al aangetast. De trap wordt afgebroken en opnieuw in zijn oude vorm hersteld. Injecties zullen op die manier niet nodig zijn. Intussen is gebleken dat de muur aan de kant van het kantoortje van Toerisme Brasschaat ook helemaal verzadigd is van het vocht.”

Tegelijkertijd wordt het Dr. Roosensplein helemaal heraangelegd. Op dit ogenblik is men bezig met het plein aan de achterkant van het oud gemeentehuis. Daar komt een wadi met zitplaatsen eromheen. In een volgende fase komt het pleintje aan de voorkant van het gemeentehuis aan bod. Dat moet een belevingsplein worden met fonteintjes.

jan brys

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners