De leerlingen zijn heel enthousiast over het resultaat van de actie. ©  Tommy Maes

Sinterklaasactie Campus Rozenberg brengt recordbedrag van 21.273 bij elkaar

Mol -

Ook dit jaar zamelden de leerlingen van de eerste graad op Campus Rozenberg in Mol geld in voor de Sinterklaasactie. Dat leverde dit jaar opnieuw een recordbedrag op. Zo brachten de leerlingen 21.273 euro bij elkaar voor kinderen uit kansarme gezinnen.

Jaarlijks organiseert KSOM Campus Rozenberg in Mol een Sinterklaasactie waarbij de eerste- en tweedejaars via allerhande acties geld inzamelen om cadeaus te kopen voor kinderen uit kansarme gezinnen. Die cadeaus worden verdeeld onder vier welzijnsschakels: Lichtpunt Balen, Actie MIN, MIN Mol en Ons Huis.

Vorig jaar werd bij de actie 18.000 euro bij elkaar gebracht, wat toen al een record was. Dat record is dit jaar verbroken, want dit jaar zamelden de leerlingen 21.273 euro in. Het bedrag werd woensdagvoormiddag bekendgemaakt tijdens de Sinterklaasviering in de Robianozaal van de school. Traditioneel geven de Sint en zijn Pieten een entertainende show voor de leerlingen van de eerste graad, waar zelfs ook enkele leerlingen bij worden betrokken. Het was de eerste keer in twee jaar dat de show weer in de zaal kon plaatsvinden.

Ook enkele leerlingen werden bij de show betrokken. © Tommy Maes

De leerlingen reageren heel enthousiast over het resultaat van de actie. “We zijn heel blij dat we zoveel geld hebben ingezameld”, vertellen de leerlingen van 1 Plus D. “Voor de herfstvakantie is er iemand van Lichtpunt Balen langsgekomen om over armoede te vertellen en we zijn ook langsgeweest bij Ons Huis. Tijdens de vakantie hebben we dan onder meer wafels, speculaas en zakdoekjes verkocht om geld bij elkaar te brengen. Op die manier willen we ook kinderen uit kansarme gezinnen een leuke Sinterklaas bezorgen.”

Ook de welzijnsschakels zijn aangenaam verrast door het ingezamelde recordbedrag. “De leerlingen hebben heel goed hun best gedaan”, luidt het. “Je merkt ook tijdens de bezoeken dat de leerlingen telkens bewuster worden over de problematiek van armoede. Zo stellen ze er zelf al sneller vragen over. En ze zijn ook heel gemotiveerd om er iets aan te doen.”

De leerlingen zijn heel enthousiast over het resultaat van de actie. © Tommy Maes

  (Tommy Maes)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners