Evelien Rutten, Kevin Van Rijckeghem, Mady Smets, Dirk Rutten, Roel Gijbels en Annelies Rutten staan niet alleen aan het hoofd van Groep Rutten, maar nu ook aan dat van de drie Volvogarages van Van Houdt. © RR

Groep Rutten neemt Kempense garages Volvo Van Houdt over

Geel, Herentals, Turnhout -

De groep Van Houdt bouwde de voorbije zeven decennia een klein netwerk van Volvo-garages uit in de Kempen. Maar die sites in Geel, Herentals en Turnhout gaan vanaf 1 december over in handen van de Limburgse Groep Rutten.

Hans Otten

Met de overname door Groep Rutten verdwijnt de naam Van Houdt na 67 jaar van de voorgevel van enkele Kempense garages. Want dit familiebedrijf bouwde sinds 1945 aan een klein netwerk van Volvo-garages, met vestigingen op de Molseweg in Geel, waar vorig jaar een nieuwbouw werd betrokken, op de Lierseweg in Herentals waar ook een carrosserie-afdeling is gevestigd, en op de Steenweg op Gierle in Turnhout. Met Edwin (37 jaar actief in de branche) en Sabine Vanhoudt (33 jaar actief) stond al een tijd de derde generatie aan het roer. Maar zij geven de garages nu in handen van Groep Rutten.

Dat is een familiebedrijf dat sinds 1973 actief is en Volvo-vestigingen heeft in het Vlaams-Brabantse Diest en het Limburgse Hechtel-Eksel. Aan de vooravond van de vijftigste verjaardag komt ook daar stilaan de derde generatie aan het hoofd te staan: zaakvoerder Dirk Rutten en zijn echtgenote Mady Smets dragen de leiding over aan hun dochters Annelies en Evelien, en schoonzoons Kevin Van Ryckeghem en Roel Gijbels. De overname is vooral ingegeven door de snel veranderende automobielsector, zeggen de betrokkenen.

Veel potentieel

“Met de huidige ontwikkelingen is het belangrijk om volume te hebben op de automarkt. Fusies en overnames zijn hier dan ook het logisch gevolg van. We hebben daarom gekozen om volop te investeren in de toekomst en te kiezen voor schaalvergroting. We zien enorm veel potentieel in de Antwerpse Kempen onder andere door de oppervlakte van de regio en het aantal kmo’s dat daar gevestigd is”, zegt algemeen directeur Kevin Van Ryckeghem van Groep Rutten.

“De sterkte van onze Groep Rutten ligt in customer service. Als meervoudig winnaar van allerlei customer satisfaction awards (klantentevredenheid, red.) en verschillende technische wedstrijden op nationaal en internationaal niveau willen we onze kennis en ervaring nu ook overbrengen naar de vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout. Natuurlijk heeft het wel tijd nodig om alles op het niveau te krijgen waar we het willen hebben, maar stap per stap komen we er wel.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners