Bart Larchanché viert de 0-1 voor Eendracht Bazel bij Sparta Waasmunster in 2C. Uiteindelijk werd het 3-3. © Geert De Rycke

Voetbal    

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Laura geeft het goede voorbeeld, Horebeke maakt indruk en wat u deze week nog zoal wil weten over de Oost-Vlaamse provinciale reeksen

Het WK bereikt stilaan een eerste hoogtepunt. Al dreigt dit voor de Rode Duivels eerder met een historische sisser af te lopen. Hoop doet leven, zong een koene Vlaamse bard ooit. Dus nemen we nog eens de regionale voetbalreeksen onder de loep. Ondertussen wordt er in onze provincie immers nog altijd lekker gevoetbald. Mét spektakel en doelpunten! Tijd voor onze wekelijkse afspraak met de enige echte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Zele haalt vernietigend uit, Sint-Denijssport zet opnieuw de polonaise in

Toegegeven, in heel wat provinciale reeksen was er sprake van een regelrechte kaalslag. Tal van penningmeesters kozen eieren voor hun geld en stelden de partij van het voorbije weekend uit naar begin januari. Waar de bal wel rolde? In Zele bijvoorbeeld. En hoe! Eendracht Zele veegde de vloer aan met SV Zottegem. De bezoekers staan dan wel hoger gerangschikt, maar kregen een 5-0-pandoering aangesmeerd. Met de groeten van Cooreman die tweemaal raak trof.

Fijn als voetballers onze bijdragen lezen en extra kracht bij zetten. Zoals Sint-Denijssport, dat de Gentse derby op bezoek bij Mariakerke won. Halfweg stond het al 0-2 dankzij twee treffers van Schoonjans, waarna de thuisploeg nog remonteerde tot 2-2. De beslissing viel pas toen Martens raak trof en de 2-3-eindstand op het scorebord zette. Promovendus Sint-Denijssport blijft verbazen, er werd dan ook weer een stevig feestje ingezet.

2. Remontada op zijn Brakels, half dozijn goals in Bellem

Ook in tweede provinciale werd er slechts hier en daar gevoetbald. Toch hadden bepaalde teams er duidelijk zin in. SK Bellem- FC Poesele eindigde op 3-3 met zes verschillende doelpuntenmakers op het wedstrijdblad. Ons voetbalhart maakte spontaan een vreugdesprongetje. Ook bij KVV Laarne-Kalken - Eendracht Houtem had de ref flink wat werk met het bijhouden van de ‘boekhouding’. Van de Wiele had bij de thuisploeg met twee treffers een belangrijk aandeel in de 4-1-zege.

Hier en daar zagen we ook een heuse ommekeer. Zoals Olsa Brakel B dat tegen KSV Melsen een vroege 0-1-achterstand dankzij onder andere Renda en Segers – elk goed voor twee goals – wist om te buigen in een klinkende 5-1-zege. Nooit opgeven, nooit versagen. Hoop doet leven, zeg maar.

Uiteraard staan we ook graag even stil bij de 3-3-eindstand bij Sparta Waasmunster - Eendracht Bazel. Een boeiend scoreverloop met onder andere twee doelpunten van thuisspeler Duymelinck zorgde voor een sprankeltje licht in deze donkere weken. Al hadden beide coaches ongetwijfeld op een zege gehoopt om een sprongetje te kunnen maken in de rangschikking.

3. Horebeke leidt de dans, Cercle Melle viert op verplaatsing

In derde provinciale hadden ze er dit weekend duidelijk zin in. Zo won in 3C leider VV Horebeke met 1-7 op bezoek bij Moerbeke-Geraardsbergen, Vleminckx was er goed voor een hattrick. In de A-reeks willen we graag extra aandacht vragen voor de krachtmeting tussen Brouwers en De Wilde, ook wel Evergem 2020 versus Standaard Muide genoemd. Beide heren scoorden twee keer in een beklijvend duel, dat een 4-2-zege opleverde voor Evergem.

Bij Cercle Melle was het dit weekend ook feest. Met twee goals had De Waele een groot aandeel in de 2-3-zege op bezoek bij Nazareth-Eke. Terwijl het duo Van De Mergel-De Vuyst, met respectievelijk drie en twee doelpunten, Hamme-Zogge naar een 6-2-zege loodsten tegen HO Kalken B. Dit was trouwens het enige duel dat dit weekend werd afgewerkt in de E-reeks.

4. Superwoman Laura en jonge krachtpatser bij Ooidonck-Leerne

Hoop moet je koesteren en vooral niet al te gauw laten varen. Zelfs na een pijnlijke nederlaag. En dan hebben we het niet over de gezapige middagwandeling van één of ander duivels gezelschap. Nee, leider SKV Oostakker incasseerde in de A-reeks van de Oost-Vlaamse provinciale afdeling dan wel een 3-1-oplawaai op bezoek bij Balgerhoeke, maar in de Gentse harten blijft de warme gloed intact. Dampoort is alvast gewaarschuwd.

Bij Ooidonck-Leerne ontbond Ervynck zijn duivels in de thuismatch tegen Windeke. Mét succes trouwens. Twee doelpunten van de jonge aanvaller leverden de thuisploeg een 3-0-zege op in de B-reeks. Een kunststukje waar Moyson ook in slaagde voor Eendracht Buggenhout B in de C-reeks. Hierdoor won zijn team van VC Herzele-Ressegem met 4-1.

Als uitsmijter nog even dit: slechts bij drie duels werd er dit weekend niet gescoord. Ongetwijfeld een accident de parcours, heren voetballers. Zoveel is zeker. Ondergetekende is er alvast van overtuigd dat komend weekend de netten meer dan ooit zullen trillen. Neem gerust een voorbeeld aan Laura Broeckaert, zij scoorde vorige vrijdag al vijf doelpunten voor FC Poesele in het duel tegen Zelzate in tweede provinciale. Jawel, hoop doet leven. Want in provinciale is en blijft het ook plezant.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Het is gebeurd. Jesse Brouwers liet er geen gras over groeien. Amper een week na de ouverture van deze nieuwe lofzang voor het provinciale voetbal, prijkt de doelpuntenmachine van Evergem al aan de leiding van de topschuttersstand. Thijs De Leeuw likt zijn wonden, maar zal ongetwijfeld gauw vervaarlijk uit de hoek. Het beloven nog boeiende maanden te worden.

21: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

20: Thijs Diederik De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

19: Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B), en Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

17: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E), Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D), Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B) en Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D)

16: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C), Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C), Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C), Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A),

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

Dit item durft al eens een zekere profetische waarde te hebben. Vorige week keken we uit naar het duel tussen FC Latem en Zeveren Sportief in 2A. De bezoekers kregen na hun vermelding in deze rubriek plots weer vleugels en wonnen warempel met 0-1 op bezoek bij de leider. Benieuwd wie deze week hun voorbeeld volgt.

Wij kijken alvast ook reikhalzend uit naar het duel in eerste provinciale tussen KSK Beveren en Eendracht Zele. Zouden de bezoekers uit Zele ons voor een tweede week op rij kunnen verleiden tot een eervolle vermelding? Of houdt Beveren de drie punten gewoon thuis? HRS Haasdonk - Excelsior Mariakerke is in deze reeks nog zo’n duel die we met extra aandacht zullen volgen. Duels van deze ploegen durven al eens doelpuntenrijk te zijn. Het voetbalhart begint dan al wat sneller te kloppen...

Daarom dat we ook FC Destelbergen nog even vermelden. Zij ontvangen zondagmiddag de buren van VSV Gent. Beide trainers zullen maar wat graag een nieuwe driepunter noteren. Graag met flink wat doelpunten, heren! In die optiek ook nog een speciale vermelding voor FC Edeboys. Zij claimen dan wel voor de leukste en langste nachten te zorgen, maar kunnen ze ook scoren in en tegen Meerbeke?

Battle of Evergem

In 3A is er natuurlijk de battle of Evergem, maar wij kijken ook wel uit naar het duel tussen Eendracht Hansbeke en VK Watervliet. De thuisploeg, die drie keer op rij gelijkspeelde, zal maar wat graag nog eens een zege boeken tegen de Meetjeslanders. Net zoals Machelen geen puntenverlies wil lijden in de thuismatch tegen Nazareth-Eke. Horebeke moet dan weer op bezoek bij Bevere, dit duel moet en zal spektakel opleveren. Kom op heren, beschaam ons vertrouwen niet.

VV 9000 Gent ontvangt in 4A dan weer Sparta Petegem B. De Gentenaren kennen een wisselvallig seizoen. Ook bij hen het vuur evenwel nog aanwezig. Toch? In de C-reeks is SK Munkzwalm B bezig aan een indrukwekkende zegereeks. Benieuwd of Mater die een halt kan toeroepen. Tot slot: de topper in 4D tussen Vlierzele en Baasrode. Wij houden ons alvast paraat voor een portie doelpunten.

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naar sportoost@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio