De Mechelse gevangenis. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man wordt in gevangenis betrapt met drie pakjes cannabis: zes maanden cel geëist

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft zes maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen een man die twee jaar geleden in de gevangenis was betrapt op het bezit van drugs.

Theo Derkinderen

Begin juli 2020 moest A.E., die op dat ogenblik in de gevangenis verbleef, na de wandeling door een metaaldetector passeren. Omdat die een alarmmelding gaf, gingen de cipiers over tot een controle van de man. “Hij overhandigde twee kleine pakjes waarin cannabis zat. Bij de verdere fouille werd nog een derde, groter pakket aangetroffen. Dat had hij vastgemaakt aan zijn geslachtsorgaan”, zei de openbare aanklager.

“Meneer verklaarde dat hij de drie pakjes had gevonden tijdens de wandeling en dat de drugs voor eigen gebruik waren. Maar 36 gram is wel een grote hoeveelheid. We gaan ervan uit dat de drugs dienden om verder te verkopen in de gevangenis.” A.E. was in het verleden al opgepakt voor de verkoop van verdovende middelen. “Hij wilde zijn handeltje verderzetten in de gevangenis”, klonk het nog.

Eigen gebruik

Advocate Liesbeth De Vleeschouwer betwistte het bezit van de drugs niet, maar bleef erbij dat haar cliënt de drugs niet wou verkopen. “Het was louter voor eigen gebruik. Hij was verslaafd aan cannabis.” De verdediging vroeg om de man een werkstraf op te leggen, dan wel hem enkel tot een geldboete te veroordelen.

De rechter velt een vonnis op 21 december. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen