© rr

Man (54) staat terecht omdat hij vriendin twee keer slaat op twee dagen tijd: rechtbank gaat situatie jaar lang opvolgen

Willebroek -

De Mechelse correctionele rechtbank gaat een 54-jarige man uit Willebroek een jaar lang opvolgen na nieuwe feiten van intrafamiliaal geweld. Op twee dagen tijd had hij zijn partner twee keer zwaar toegetakeld.

Theo Derkinderen

L.D. was in het verleden al veroordeeld wegens intrafamiliaal geweld en stond woensdag opnieuw voor de strafrechter. En opnieuw voor geweld tegen zijn vriendin. “Het ging om twee verschillende incidenten op twee dagen tijd”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “Op 9 oktober 2020 kreeg meneer een woedeaanval en dreigde hij ermee de keel van zijn partner over te snijden. Uiteindelijk gaf hij de vrouw stampen op haar voet. Daags nadien kon het slachtoffer niet meer op haar voeten staan en werd ze naar het ziekenhuis gebracht.”

“Toen ze later opnieuw thuiskwam, kreeg ze al opnieuw slagen van haar vriend”, vertelde Van Looy. Deze keer moest het slachtoffer vuistslagen tegen het hoofd incasseren en kreeg ze klappen in de ribben en het aangezicht. Uiteindelijk vluchtte de vrouw weg en sloeg alarm bij haar overbuur.

Alcohol

Tegen L.D. werd twee jaar effectief gevorderd. Advocate Amélie Wielockx gaf de feiten namens haar cliënt toe. “Hij beseft dat dit nooit had mogen gebeuren. Die dag had hij een hele fles whisky leeggedronken en was hij enorm opgefokt. Met het gekende gevolg”, zei ze. “Hij wil nu in therapie gaan om zijn agressieprobleem en alcoholverslaving aan te pakken. Meneer mag geen druppel alcohol meer aanraken.”

De verdediging vroeg een laatste kans en stemde er mee in dat L.D. een jaar lang zal worden opgevolgd door de correctionele rechtbank. Verloopt die begeleiding goed, zal L.D. niet (opnieuw) naar de gevangenis moeten. Maakt hij zich toch schuldig aan intrafamiliaal geweld, dan riskeert hij opnieuw achter de tralies te belanden. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen