Anthony, Geoffrey, Meredith en Glenn van TamTam. © Jan Van der Perre

Pulhof krijgt met TamTam nieuwe buurtfoodbar: “Van koffie en ontbijt tot cocktails en diner”

Berchem -

In de Berchemse wijk Pulhof opende op 1 december TamTam, een nieuwe horecazaak die zowel ontbijt, lunch als diner serveert. TamTam wil vooral de buurtbewoners die tot nog toe op hun honger bleven zitten, in de watten leggen. “We trekken de kaart van het vakantiegevoel. Wie hier komt, is er even tussenuit.”

Elien Van Wynsberghe

TamTam in de Troyentenhoflaan is de jongste horecatelg van ondernemer Anthony Van Isacker die ook Grand Café Capital in het Stadspark, Bistro Pompidou en Painpidou in Wilrijk en restaurant The Finch vlak bij de Anselmostraat openhoudt.

Voor TamTam slaat Van Isacker de handen in elkaar met zijn vrouw Meredith Meire die het concept en het interieur uitdacht en met partners Glenn Van Hissenhoven en Geoffrey Coulon. Die laatste groeide drie huizen verder op en wordt het gezicht van TamTam.

“De keuze voor de Pulhof-wijk is een erg bewuste keuze”, vertelt Meredith. “We hebben vroeger zelf in deze buurt gewoond en hebben veel vrienden die hier nu nog wonen. We kennen deze wijk dus goed en merkten dat er een gemis is aan een leuke, hippe, hedendaagse plek. Een plek waar de buurt kan samen komen, waar men gezellig kan genieten op elk moment van de dag. Zo heb je hier bijvoorbeeld geen enkel koffiezaakje.”

Daar moet TamTam dus verandering in brengen. “We zijn nog niet open maar krijgen nu al zo veel enthousiaste reacties”, merkt Meredith. “Klanten kunnen hier terecht voor koffie, ontbijt, lunch, apero, cocktails en diner.”

© rr

Vakantiegevoel

Zelf nam ze het interieur voor haar rekening. “We trekken hier voluit de kaart van de vakantiesfeer. Wie hier binnenwandelt, moet er meteen even tussenuit zijn. De tafels heb ik zelf ontworpen, onze borden zelf beschilderd. Ik wilde een interieur dat je niet overal ziet maar eentje dat mensen inspireert. We gaan voor een totaalbeleving.”

De menukaart zelf is doordrongen van een mediterraanse vibe. Denk bijvoorbeeld aan ktipiti, een Grieks fetagerecht op de lunchkaart of lamskofte. ’s Avonds staan dan weer gerechten als zeebaars, baby inktvis met salsa verde of burrata met gekonfijte paddenstoelen op het menu. “En de hele dag door kunnen mensen appetizers bestellen.”

TamTam is elke dag open behalve dinsdag. “Leuk om weten is dat we ook een eerste verdieping hebben die we ter beschikking stellen voor feesten of vergaderingen. Die is deze week al twee keer afgehuurd. Voor de buurt is dat een leuke troef.”

En op korte termijn heeft TamTam nog extra plannen op zondag. “Tijdens onze opstartperiode serveren we elke ochtend gewoon ontbijt. Eens we goed en wel vertrokken zijn, gaan we op zondag uitgebreide brunches organiseren met pistoletjes: zoals we dat allemaal graag hebben op die dag.”

© Jan Van der Perre

TamTam, Troyentenhoflaan 53, Berchem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER