©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen jaagt vanavond op stuntzege met 23 punten verschil

Kwalificeert Kangoeroes Mechelen zich vanavond in De Schalk in Willebroek voor de Last 16 van de FIBA Europe Cup? Op die vraag kennen we omstreeks 22.15u het antwoord. De opdracht is simpel, ze tot een goed einde brengen ­bijzonder lastig. De Maneblussers moeten met minstens 23 punten verschil winnen tegen het ­Roemeense CSM CSU Oradea.

cpm

Als Kangoeroes Mechelen de Roemenen verslaat, hebben beide ploegen vier wedstrijden ge­wonnen en bepaalt de onderlinge scoreverhouding wie doorstoot naar de volgende ronde. Kangoeroes verloor de heenwedstrijd met 98-76 en moet dus met minstens 23 punten verschil winnen om positief te komen. Een heel zware opgave, maar met Kangoeroes Mechelen ben je nooit klaar. ­Zeker als het ervaren duo Domien Loubry - Wen Boss Mukubu het team op sleeptouw nemen.

De Mechelaars pakten eerder in hun Europese debuutseizoen al uit met een fameuze stunt door in de slotseconde het Franse Cholet te verslaan. Een stunt heeft ­Kangoeroes Mechelen vanavond dus opnieuw nodig.

“Een goede start en meteen een serieus kloofje en alles blijft ­mogelijk”, zegt man in vorm ­Domien Loubry. “We beseffen dat we voor een zware taak staan, maar hebben niets te verliezen en gaan in eerste instantie voor de winst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal