Links: Stromae op Werchter Boutique. Rechts: Margriet Hermans op de Gentse Feesten. ©  Koen Bauters, Frederiek Vande Velde

Nominaties voor MIA’s bekend: Stromae de slokop, ook Margriet Hermans maakt kans

De nominaties voor de MIA’s, de jaarlijkse Vlaamse muziekprijzen, zijn bekend. Hoewel Stromae de grote slokop is met negen nominaties, valt ook op dat artiesten uit de provincie Antwerpen het ontzettend goed doen. Nieuwkomer Pommelien Thijs is zelfs vijf keer genomineerd.

tove

Stromae is de grootste kanshebber op de MIA’s, met nominaties in categorieën als Album, Pop, Solo man en Hit van het Jaar. Charlotte Adigéry en Bolis Pupul, het pseudoniem van Kamagurka’s zoon Boris Zeebroek, sluiten nauw aan met acht nominaties. Nadien volgt Angèle met zeven nominaties.   

Pommelien Thijs uit Kessel (Nijlen) maakt kans op vijf MIA’s: voor Doorbraak, Nederlandstalig, Solo Vrouw, Hit van het Jaar en de sectorcategorie Videoclip. Daarmee doet ze net een tikkeltje beter dan #LikeMe-collega Camille, die vier nominaties kreeg.

Pommelien Thijs maakt kans op vijf MIA’s. ©  Simon Mouton

Vorig jaar was Metejoor, alias Joris van Rossem uit Vosselaar, een grote winnaar met drie prijzen, nu maakt hij kans in vier belangrijke categorieën.

Veel vrouwen

Opvallend deze editie: verschillende vrouwelijke artiesten maken kans op meerdere MIA’s, zowel in de publieks- als in de sectorcategorieën. Naast bovengenoemde namen maken ook Sylvie Kreusch, Charlotte de Witte, Coely, Dana Winner, BLUAI, Selah Sue, Stefanie Mannaerts en Margriet Hermans kans op een MIA. De Oud-Turnhoutse, die eerder dit jaar de Zomerhit won met Lekker Blijven Hangen, is genomineerd in de categorie Vlaams Populair.

De uitreiking is op donderdag 26 januari in Paleis 12 in Brussel.

Stemmen kan nog tot en met zondag 11 december via mias.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER