Enkele cursisten krijgen uitleg over hoe digitaal vlot te werken. © Patrick Hattori

Rupelaar wil starten met Digibank om digitale kloof te verkleinen

Rupelstreek, Aartselaar -

De eerstelijnszone Rupelaar voor de Rupelgemeenten en Aartselaar wil volgend jaar van start gaan met een Digibank. Het initiatief moet de digitale kloof waarmee heel wat mensen worstelen, helpen dichten.

Heel wat mensen hebben hulp nodig om bijvoorbeeld een online formulier in te vullen, een app op hun smartphone te installeren of iets op te zoeken op het internet. Volgens de cijfers kan liefst 40 procent van de Belgen niet mee met de digitale wereld. Met de oprichting van lokale digibanken wil de Vlaamse overheid de kwetsbare groepen meekrijgen.

Bij de eerstelijnszone Rupelaar willen ze daarmee in 2023 van start gaan. Een ander wordt gecoördineerd via Vlotter. Daar zijn ze alvast op zoek naar vrijwilligers die mee hun schouders onder het project willen zetten, zowel voor wat het bijbrengen van digitale kennis betreft als voor de praktische organisatie om deelnemers te verwelkomen en alles klaar te zetten en op te ruimen.

Betrachting van Vlotter is om begin 2023 in elke aangesloten gemeente een openbare computerruimte te kunnen openen die een of twee momenten per week voor een drietal uur geopend is. Alle info vind je via Vlotter .

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners