Koning Filip met Anja Meeusen van PTZE. ©  BELGA

Koning Filip overhandigt brevet hofleverancier aan Anja Meeusen

Malle, Laken -

Porseleindraaister Anja Meeusen (51) van PTZE Porselein uit Westmalle kreeg woensdag haar brevet van hofleverancier uit handen van koning Filip in het paleis.

Ze was de enige uit de provincie Antwerpen die dit jaar die hoge eer te beurt viel. Acht jaar geleden kreeg ze een telefoontje van de hofdames van koningin Mathilde of ze eens een kijkje mochten komen nemen. Wat PTZE levert aan het Paleis behoort tot de privésfeer van ons vorstenpaar. De andere nieuwe hofleveranciers komen uit Brussel, Rotselaar en Knokke-Heist. Met Anja Meeusen erbij zijn er nu in totaal een 12-tal gebrevetteerde hofleveranciers uit onze provincie, van antiquair Axl Vervoordt uit ’s-Gravenwezel tot ongedierteverdelger Rentokil uit Aartselaar. Anja Meeusen is de eerste pottenbakker die zich hofleverancier mag noemen. Ze leeft en werkt al 24 jaar volledig toegewijd aan haar ambacht.

De titel is op naam en persoonlijk. Als Anja PTZE Porselein ooit zou overdragen aan een overnemer, kan die niet haar brevet zomaar erven. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners