© ATV

Gratis met feestbus naar Mechelen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag: vraag je ticket aan

Mechelen -

De Lijn en de stad Mechelen laten op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag vijf feestbussen rijden. Ze verbinden de omringende dorpen en gemeenten met het stadscentrum. Vanaf donderdag 1 december kun je er online gratis een ticket voor aanvragen.

Sven Van Haezendonck

Voor wie zo’n sms-ticket reserveert, zijn alle bussen van en naar Mechelen gratis vanaf zaterdag 31 december om 18u tot het einde van de dienstregeling op zondag 1 januari. “Na een heel lange coronaperiode zonder eindejaar willen wij feestvierders opnieuw de mogelijkheid bieden om een glaasje te drinken, te genieten van een mooie feestnacht en daarna weer veilig thuis te geraken”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Verbinding met andere steden

De feestbussen nemen het vanaf 19u over van de traditionele lijnen en rijden de hele nacht door. “Ook op nieuwjaarsdag blijft het gebruik van de bus gratis”, zegt Vanmarcke. De feestbussen verbinden Mechelen met Antwerpen, Lier, Leuven en Vilvoorde. Ze houden bijvoorbeeld ook halt in Duffel, Muizen, Walem en Zemst.

Feestbus 7 verbindt Battel, Heffen, Leest en Hombeek met het station, de Veemarkt en Nekkerspoel. Voor de dienstverlening trekt de stad 7.650 euro uit. De gratis bustickets kun je ook gebruiken op de bussen van de vervoerregio’s Vlaamse rand en Leuven die Mechelen aandoen.

www.delijn.be/oudjaar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen