© RR

Kunstenaars brengen Schotenaren in kerststemming

Schoten -

Lokale kunstenaars scoorden bij de Schotenaren met hun ambachtelijke KUS-kunstmarkt in kerstsfeer in het Kasteel van Schoten. Twee van dergelijke evenementen per jaar blijkt dus geen overkill te zijn.

“We hadden rekening gehouden met een serieuze dip in ons bezoekersaantal tussen 14 en 16 uur, op het moment dat de Rode Duivels speelden. Maar dat was helemaal niet.” Simone Dörflinger blikt tevreden terug op het evenement, dat een uitvloeisel was van de massaal bijgewoonde kunstmarkt deze zomer.

Op de KUS-kerstmarkt heerste een constant geroezemoes en geweldige sfeer. Het aanbod was van hoge kwaliteit en van een grote variatie. Van crime-boeken tot sprookjesverhalen, van gehaakte en gevilte knuffeldieren tot stillevens, die tot een legpuzzel geworden zijn. Kerstkaarten en kerstversiering in alle maten en soorten. Paintbrush en fantasytekeningen, noem maar op.

Enthousiaste bezoekers loven de organisatie en de setting: Kasteel van Schoten. “Na anderhalve dag waren al onze beschikbare plaatsen ingevuld”, zegt Simone. “We hebben het salon en de beheerraadzaal mee moeten gebruiken als ‘kraamkamer’.”

Hoeveel bezoekers er exact langskwamen? Dat antwoord moet Simone schuldig blijven, maar “het waren er bijzonder veel”. “Op een bepaald moment stond de Kasteeldreef volgeparkeerd”, getuigte Simone.

Acht uur lang schoven bezoekers aan, verrast door het aanbod en de hoge kwaliteit, genietend van glühwein of een warme choco, van een KUS-gebak en gewoon van de sfeer.

Commentaar van een man die na de wedstrijd van de Rode Duivels opdook: “Hier is meer te zien dan daarstraks op televisie.”(jaa)

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners