Cédric wil met zijn gedichtenactie de wereld twee keer warmer maken. © RR

Cédric schrijft persoonlijke gedichten om De Warmste Week te steunen

Wortel -

Wie een originele manier zoekt om een vriend of familielid te feliciteren, kan een beroep doen op dichter Cédric Leppens uit Wortel (Hoogstraten). Wie een gedicht bestelt, steunt bovendien een goed doel.

Cédric wil met zijn actie de wereld twee keer warmer maken. “Dit jaar staat De Warmste Week in het teken van kansarmoede”, legt Cédric Leppens uit. “Ik heb het geluk gehad om nooit iets tekort te komen, maar er zijn te veel mensen die dat geluk niet hebben. Iedereen kan bij mij gepersonaliseerde gedichtjes of rijmpjes kopen voor 10 euro. Door te vertellen voor wie het is en wat er in moet staan, maak je met het gedicht iemands dag beter. Het bedrag gaat naar De Warmste Week.”

De actie loopt tot 23 december. “Sinds begin november heb ik met mijn actie al 500 euro ingezameld. Als ik aan duizend euro kom, dan ben ik tevreden. Ik schreef al gedichten voor mensen die hun ouders willen bedanken en beste vrienden die elkaar een hart onder de riem willen steken. Daarnaast kwamen ook vragen van bedrijven die klanten een fijn eindejaar willen wensen, kerstkaart-aanvragen, sinterklaasverzoeken en zelfs een huwelijksaanzoek.” (ram)

Een gedicht aanvragen kan via het mailadres schrijvenvoorhetgoededoel@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners