ATV

Big Chefs komt naar Antwerpen: Turkse brasserieketen neemt intrek in bekend pand op Operaplein

Antwerpen -

In het voormalige Hotel Wagner op het Operaplein in Antwerpen opent binnenkort Big Chefs. Dat staat zo aangekondigd op de ramen van het pand. Big Chefs is een Turkse keten die ook al een filiaal in Duitsland heeft.

Rebecca Van Remoortere

Big Chefs is in ons land nog niet zo bekend. Dat komt omdat het een brasserieketen is die vooral in Turkije al jaren heel populair is. Big Chefs werd in 2007 opgericht in Ankara. Ondertussen heeft de keten al meer dan zestig filialen in Turkije, maar ook in Saudi-Arabië, Koeweit, Kazachstan en ook in Duitsland. Antwerpen wordt de tweede vestiging in West-Europa van de keten.

De exacte invulling voor het Antwerpse filiaal is nog niet bekend, maar in Turkije werkt de keten met vrouwelijke boeren en seizoensgebonden producten. De keten is ook opgericht door een vrouw: Gamze Cizreli. Zij werd onder meer bekend door haar deelname aan Dragon’s Den, een businessprogramma dat startende ondernemers een kans geeft. Big Chefs heeft meer dan vijfhonderd vrouwen in dienst en is naar eigen zeggen een vrouwvriendelijk bedrijf dan inzet op gendergelijkheid.

Op het menu van de brasserieketen staat nagenoeg alles. Er wordt vooral mediterraanse keuken geserveerd, maar er is ook pasta, pizza, er zijn hamburgers, vegan gerechten en je kunt er ook terecht voor een vers ontbijt.

Wanneer de keten exact opent, is nog niet bekend. Eerst worden nog verbouwingen uitgevoerd in het historische pand waar Big Chefs opent. De brasserie komt er op de hoek van de Frankrijklei en de Franklin Rooseveltplaats in het imposante beaux-artsgebouw. Dat werd in 1905 opgericht als Hotel Wagner en is later in drie fasen uitgebreid tot het huidige volume.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen