Manny Wuyts kan uitstekend dirigeren, maar kroop dit keer in de rol van veilingmeester.  © RR

Nosissa houdt succesvolle kunstveiling voor Ethiopische straatkinderen

Wijnegem/Edegem -

Nosissa, een vereniging die financiële steun verleent aan een project voor thuisloze kinderen in Ethiopië organiseerde een veiling van kunstwerken. Die brach tot tevredenheid van Wijnegemnaar Guy Patteet en andere trekkers van Nosissa 2500 euro op.

Meer dan dertig kunstenaars stelden belangeloos 63 kunstwerken ter beschikking. De werken werden in een smaakvolle tentoonstelling getoond aan het publiek. Op de veiling kwamen een 70 - tal kunstliefhebbers af.

Mannu Wuyts leidde de veiling als een echte veilingmeester. Meer dan twee derde van de werken werden verkocht. Het event werd gesmaakt door het aanwezige publiek, dat een gezellige namiddag beleefde.

De opbrengst gaat naar Nigisti Gebreselasie die in het centrum van het Ethiopische Gondar het project Yenege Tesfa startte met zeven shelters waarin telkens 16 straatkinderen tussen 7 en 17 jaar een thuis vinden. Ze wonen er samen met een vader en moeder en grote broer of zus. Ze krijgen er begeleiding, medische zorg, vorming en onderwijs.

Daarnaast heeft YT nog tal van andere programma’s voor straatkinderen en kansarmen lopen. Zo organiseert YT de schoolinschrijving van zo’n 1200 kinderen. Voor wie niet naar school kan is er straatonderwijs met twee mobiele scholen en een mobiele bibliotheek. Voor 35 kleuters , van wie de moeder in de gevangenis zit, is er dagopvang. Verder zorgt YT voor eerstelijns gezondheidszorg voor meer dan 1.000 kinderen. (jaa)

guypatteet@icloud.com

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners