Archiefbeeld. © rr 

Vijf arrestaties, grote som geld en luxehorloges in beslag genomen in Skydossier

Vijf verdachten van drugssmokkel zijn deze ochtend opgepakt in Antwerpen. Een van hen werd in de boeien geslagen op zijn werk aan de fruitkaai in de haven van Antwerpen. Er werden 40.000 euro cash en verschillende luxehorloges aangetroffen.

Sam Reyntjens

De huiszoekingen van dinsdagochtend kaderen in een dossier dat voortkomt uit de kraak van de bij criminelen razend populaire geëncrypteerde berichtendienst Sky ECC. “Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

De ontcijferde berichten uit Sky brachten de speurders op het spoor van vijf mannen van 23, 24 en 25 jaar oud. “Zij kunnen gelinkt worden aan de invoer van minstens twintig kilogram cocaïne”, zegt het parket. De speurders van de federale gerechtelijke politie vielen binnen op vijf adressen in Antwerpen, Deurne, Merksem en Wommelgem. Een van de huiszoekingen vond plaats op de werkplek van een van de verdachten, hij werd in de boeien geslagen bij zijn werkgever aan de fruitkaai in de haven van Antwerpen. Volgens het parket werden bij de huiszoekingen 40.000 euro cash, verschillende luxehorloges en een geldtelmachine aangetroffen.

“Twee verdachten van 24 en 25 jaar werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en kregen daarna voorwaarden opgelegd”, zegt woordvoerder Aerts. De drie anderen mochten na hun verhoor bij de politie beschikken.

“Het parket van Antwerpen en Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.onzehavendrugsvrij.be”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen