©  BELGA

Antwerp vertrekt donderdag op stage naar Dubai, Nainggolan en Engels blijven thuis

Na enkele trainingsdagen in Deurne-Noord vertrekt de Great Old komende donderdag op oefenkamp naar Dubai. Antwerp wilde vorige winter al zijn tenten opslaan in de Emiraten, maar de coronasituatie dwarsboomde dat plan. En dus werd de stage in de woestijn omgeboekt naar dit jaar.

dige

Antwerp zal in Dubai een week lang een stevige basis leggen voor de tweede seizoenshelft. Niet iedereen van de A-kern reist mee. Björn Engels, die dit seizoen nog niet speelde door een kuitblessure, revalideert verder in Antwerpen. De Amerikaan Sam Vines (enkel) en de Japanner Koji Miyoshi (knie) herstellen van hun langdurige blessures in hun thuisland. Ook Radja Nainggolan ontbreekt. De middenvelder traint verder met de B-kern in afwachting van een wintertransfer. Tot slot blijft ook Bruny Nsimba achter in België.

Naar goede gewoonte mogen opnieuw enkele jongeren zich tonen tijdens het oefenkamp. Die eer is deze keer weggelegd voor Gerard Vandeplas (U18), Igor da Silva (U23), Niels De Valckeneer (U23) en Kobe Corbanie (U23). Naast een ruime spelerskern en sportieve/medische staf vervoegen ook general manager Sven Jaecques en directeur voetbalzaken Marc Overmars de Antwerpse delegatie.

The Reds zullen op stage in totaal acht keer trainen. Oefenduels staan er niet op het programma. Maandagnamiddag is er wel een nog in te vullen teamactiviteit voorzien. Woensdag keert Mark van Bommel met zijn troepen terug naar België.