Cristiano Ronaldo scoorde écht niet tegen Uruguay: chip in WK-bal brengt op wonderbaarlijke wijze uitsluitsel

Het eerste Portugese doelpunt in het WK-duel tegen Uruguay blijft op naam van Bruno Fernandes staan, en komt dus niet op het conto van Cristiano Ronaldo. De technische commissie van de FIFA bekeek de zaak en maakte de conclusie dat CR7 de bal niet raakte.

Vincent Van Genechten

De aanvoerder van de Portugezen vierde het doelpunt alsof hij die zelf had gemaakt en moest lachen toen Fernandes werd aangekondigd als de officiële doelpuntenmaker. Ronaldo leek ook na de wedstrijd niet overtuigd van de beslissing om de treffer toe te kennen aan zijn ex-ploeggenoot bij Manchester United. Hij verzekerde al glimlachend dat het doelpunt van hem was.

©  ISOPIX

“Ik raakte de bal, ik raakte de bal”, tekende de Portugese sportkrant A Bola op uit zijn mond. Bruno Fernandes liet weten dat de 1-0 in feite gescoord zou kunnen zijn door Ronaldo. “Het gevoel dat ik had, was dat Cristiano de bal raakte. Het was ook bedoeld als een pass naar hem.”

Maar na analyse van de chip in de wedstrijdbal (van Adidas) was de conclusie duidelijk: Ronaldo raakte de bal niet, zelfs niet heel lichtjes. “Er is geen extern contact gemeten bij gebrek aan een hartslag bij onze metingen”, luidde de verklaring van Adidas. “De gebruikte sensor in de bal biedt ons de gelegenheid om zeer accuraat in onze analyse te zijn.”

De Portugese bond wil nog

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands