© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik viel in 14 dagen 14 kilo af, nog 40 te gaan”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Michel Janssens (68).

Elien Van Wynsberghe

“Twee weken geleden onderging ik een maagverkleining. Mijn cardioloog en endocrinoloog zegden me: doe er iets aan. En dus heb ik door de zure appel gebeten. Ik woog heel veel. 149 kilo. In veertien dagen tijd ben ik al evenveel kilo’s kwijt. Maar er moet zeker nog 40 kilo af.”

“Ik wandel nu elke dag een uur. Met roken en drinken ben ik twee jaar geleden al gestopt. Maar het eten, dat bleef een moeilijke. Nu heb ik mijn leven volledig omgegooid. En van mijn maag blijft nog maar een derde over.”

“Ik ben 68 en intussen drie jaar met pensioen. Mijn hele leven ben ik verzekeringsmakelaar geweest. Dat zat in de familie. Mijn vader, grootvader en overgrootvader zaten allemaal in de verzekeringen. Mijn kinderen niet. Die doen iets anders. Ik heb een stiefzoon van 28 uit mijn tweede huwelijk en drie kinderen uit mijn eerste huwelijk.”

“Met mijn stiefzoon heb ik een goeie band. Al ben je natuurlijk nooit de echte papa. Met mijn andere drie kinderen heb ik geen contact meer. Ik heb hen al negentien jaar niet meer gezien. Ik zat destijds verwikkeld in een vechtscheiding en dat is slecht uitgedraaid. Ik denk nog wel aan hen, maar ondertussen heb ik dat wel kunnen plaatsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen