© Jeugdraad Essen

Jeugdraad zoekt gulle gevers voor feestpakketten Warmste Week: “We gaan voor duurzame en lokale producten”

Essen -

In het kader van de Warmste Week zet de jeugdraad van Essen zich opnieuw in om geld in te zamelen. Vanaf 5 december verkoopt die feestpakketten om Essense kansarme gezinnen steunen. Om die pakketten te vullen, rekent de jeugdraad op de generositeit van lokale handelaars.

In 2021 zamelde de jeugdraad tijdens De Warmste Week zo’n 1.500 euro in. Dit jaar wil het weer een duit in het zakje doen door de verkoop van feestpakketten tegen 15 euro. “We denken aan het duurzame aspect en willen het pakket zo veel mogelijk vullen met lokale producten zoals zelfgemaakte koekjes en kaartjes”, verduidelijkt jeugdraadlid Elke Goosen.

Dit jaar is de opbrengst bestemd voor gezinnen in armoede. “Als jeugdraad beseffen wij goed dat ook in Essen heel wat kinderen opgroeien in een gezin met beperkte financiële middelen.”

Producten gezocht

Om de opbrengst te maximaliseren, doet de jeugdraad graag beroep op de lokale handelaars om producten voor de pakketten te schenken. “Handelaars die producten kunnen doneren, kunnen dat doen tot 18 december. Gelieve ons voor 5 december een seintje te geven zodat we de pakketten tijdig kunnen samenstellen.”

Bedoeling is natuurlijk zo veel mogelijk feestpakketten aan de man en vrouw te brengen. Bestellen kan tussen 5 en 18 december. Op de Facebook- en Instagrampagina’s van de jeugdraad komt spoedig een QR-code om te bestellen. De pakketjes afhalen kan vanaf 19 december in het gemeentehuis gedurende de openingstijden.

 (ella)

jeugdraad.essen@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners