©  Jan Van der Perre

Man pleegt inbraak in Montessorischool maar kan na zoekactie worden ingerekend

Duffel -

Een man heeft het voorbije weekend ingebroken in de Montessorischool op de Kwakkelenberg in Duffel. Een getuige alarmeerde snel de politie en die kon de verdachte in de buurt inrekenen.

De kerel sloeg kort voor 3.30u zondagochtend toe. Een getuige had glas horen breken en merkte dat er iets loos was in de school. “De melder zag dat er licht brandde in een klaslokaal en zag ook dat een raam vernield was. Even later zag hij een man, met een rugzak, het gebouw verlaten”, zegt Lies Verreet van politiezone Bodukap.

“Uiteraard zijn wij onmiddellijk ter plaatse gekomen en zijn we samen met de collega’s van de politiezone Lier met een zoekactie in de buurt gestart. Met succes, want snel kon de verdachte worden aangetroffen en werd hij van zijn vrijheid beroofd.”

Gewond aan vingers

De verdachte is een man die illegaal in ons land verblijft. In zijn rugzak zat een laptop die hij in de school had gestolen. Daarnaast was hij ook gewond aan de vingers, vermoedelijk veroorzaakt door het glas dat werd stukgeslagen.

De inbreker is geen onbekende voor de politie. Hij is al voor verschillende feiten, waaronder ook diefstallen, bekend. In de loop van maandag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Die besliste om de man aan te houden en in de gevangenis op te sluiten. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschijnen. Die beslist dan over zijn verdere aanhouding. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen